Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Age of Conan.PL
PostNapisane: 10 cze 2008, o 21:52 

Witam

Chciałbym z strony Ageofconan.pl zrobić najlepsza polska stronę o tej grze zajmuje sie grafika komputerową mam 16 lat ale kodowanie i php to nie jest najmocniejsza moja strona . Chciałbym żeby w tym temacie pisały wszystkie osoby które znają sie na

- GRAFICE KOMPUTEROWEJ
- KODOWANIE (CSS, HTML, WSZELKIEGO RODZAJU SKRYPTY PHP)
- POZYCJONOWANIE
- INNE RZECZY ZWIĄZANE Z WEB-SITEM
- SZUKAM TAKŻE OSOBY ZNAJĄCE JĘZYK ANGIELSKI KTÓRE TŁUMACZYŁY BY TEKSTY I ZOSTAŁY REDAKTORAMI NA STRONI

Sprawa z grubsza omówiona z adminem moje gg 2870667 w razie jakiś pytań proszę pisać

Ostatnio edytowano 11 cze 2008, o 15:18 przez Xeron, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Age of Conan.PL
PostNapisane: 10 cze 2008, o 22:55 

Drogi Xeronie,

na forum AoC.pl grafik zajmuje sie solo ja :)
Osób znających PHP/MySql jest kilka.

Ok kolego cos by chcial zmienic na forum? Grafika imo jest wiecej lub mniej skonczona. Czego brakuje to contentu - artykulow, newsow, poradnikow itp tekstow. Dodawanie jakis multimediow tez by bylo spoko (np. poprzez nagrywanie filmikow z gry).

Wszystkie te rzeczy beda mile widziane na tym forum i obiecujemy, ze powstrzymamy sie z krytyka (przynajmniej na poczatku :D).

Pozycjonowanie przez wlasciciela forum oraz domeny jest juz zaczete wiec niedlugo adres powinien wskoczyc wyzej w googlu :)

Ps. A z ktorym adminem rozmawiales?

PostNapisane: 11 cze 2008, o 00:40 

Ze mną, omówienie polegało na tym że z grubsza skierowałem kolegę do was o Szanowni.

PostNapisane: 11 cze 2008, o 08:23 

<html>
<head>
<title>Hello World!</title>
</head>
<body>
Hello World!
</body>
</html>

<?php
echo 'Hello World';
?>

i jak nadaję się ? :twisted:

PostNapisane: 11 cze 2008, o 09:18 

Nie. Musisz jeszcze napisać w brainfuck'u.

PostNapisane: 11 cze 2008, o 09:47 

Jest juz jakis projekt alfa strony, albo wiadomo kto zajmie sie zapelnianiem trescia tej strony, bo grafika moze byc i piekna ale jak nie bedzie czegos ciekawego do poczytania to raczej strona furrory nie zrobi.

PostNapisane: 11 cze 2008, o 12:14 

Nie nabijajcie się z kolegi. Ma chęci - dobrze. Ale jakby te chęci przełożyć na czyny byłoby super.
W sumie to faktycznie najwięcej problemu jest zawsze ze zdobyciem świeżutkiego contentu.

PostNapisane: 11 cze 2008, o 12:30 

Ja się nie śmieję, ma chęci ok, ale taki post to mi wcale nie mówi nic, masz pomysł to go przedstaw (pokaż grafikę, podaj przykłady zmian). ATM największym utrapieniem jest content.

PostNapisane: 11 cze 2008, o 14:01 

No widzę poruszenie i dobrze.

To tak Sparth grafika na forum ładna jest ale ja myślę o stworzeniu portalu do tego forum gdzie bd opisane klasy, qesty, rasy, ogólnie gra. Dlaczego taki pomysł uważam że AoC ma wielką przyszłość macie domenę ageofconan.pl najlepsza jaka może być niektórzy znają sie trochę na rzeczy wspólnymi siłami możemy stworzyć bardzo ładną stronę o AoC taką że gdy ktoś bd chciał zobaczyć o co kaman z jakąś tam rzeczą wejdzie do nas i to przeczyta.

Yildun to mi nie za dużo mówi masz jakieś stronki które sam kodowałeś, uczyłeś sie kodowania w szkole ??

A tu trochę moich prac

- http://images22.fotosik.pl/151/f5922aaead2750d6.png

- http://images30.fotosik.pl/17/24900829a8926a3a.png

- http://images30.fotosik.pl/42/24ce9a027bcb5fd3.png

- http://images13.fotosik.pl/69/33bee3bdca8b0aa9.gif

- http://www.vpx.pl/up/20071127/250631c9b ... 166471.png

- nie ma sie czym chwalić ale zrobiłem w tym tygodniu stronę dla szkoły www.szkolaroznow.yoyo.pl kodowanie sam a plik css z kumplem

- stworzyłem też parę styli do multi i Przemo :)

Sparth jeżeli znasz sie na grafice możemy razem pracować ja przeszkód nie widzę, a nawet będę zaszczycony:)

Prowadziłem wiele for opartych na phpbb (by przemo , 2, ,3 , multi) na mysql sie znam na bazach ale nie umiem sam pisać kodów delikatnie tylko HTML co i jak wiem :D jak zrobić odnośnik albo pogrubienie , akapit:)

Czekam na komentarze.

Ostatnio edytowano 11 cze 2008, o 16:38 przez Xeron, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 cze 2008, o 14:53 
Recruit

Kolega trochę mało o sobie napisał, ale Google Twoim Przyjacielem...
http://grafikarto.pl/index.php?showtopic=322&st=0
http://graffik.biz/viewtopic.php?t=2437

Czyli o ile dobrze rozumiem kolega się uczy i chciałby zrobić wreszcie jakis Lay na działającej stronie. Czy może coś przegapiłem (posty sa z 2007) i gdzies są stronki z Layoutem by Xeron?

I co z "Xeron Design"? To tylko taki bajer, czy faktycznie masz stronke o sobie i ze swoimi pracami? Jeśli masz to poproszę adres.

PostNapisane: 11 cze 2008, o 15:14 

Dyrek ja tego nie kryje masz racje tylko ze z grafikarto zerwałem jakiś czas tamu :D tworzyłem własne prace w zaciszu domowym że tak powiem i nie chwiałem się tylko je usuwałem (stwierdziłem że najpierw trzeba do czegoś dojść a potem to pokazywać) :) Teraz idę do technikum informatycznego :) mam chęć stworzyć stronę o AoC (jeden z argumentów jest taki że AoC bd wielki a na razie nie ma o nim dużo stron) obrazu mówiłem ze geniuszem nie jestem i nie bylem od tamtego czasu trochę sie poprawiłem ale nie można mówić o dużym skoku bo to jest bardzo ciężka i mozolna praca.

Tak chce wreszcie postawić stronę która by miała dużo odwiedzin i był bym z niej w pełni dumny :)

P.S Gdybym był prawdziwym grafikiem :D to projektu tańszego niż 2000zł nawet bym sie nie podjął bo takie są realia a grafik z dobrą reputacja i kilkuletnim stażem minimalne ceny mówi 5000-10000 euro i ja tu nie ściemniam bo przy takowym projekcie pracuje z 10-20 osób.

Może nam nie wyjść ten projekt tak jak to widzę też jest taka opcja ale czemu mamy nie sprobować ?? Ja mam dużo chęci i mam nadzieje że coś z tego wyjdzie :)

PostNapisane: 11 cze 2008, o 22:38 

Przygotuj materialy do portalu:
- opisy ras i klas,

- poradniki do instancji lacznie z taktykami na bossow i droptable,

- opis craftingu,

- przetlumaczone newsy ze strony FC,

- linki do najpopularniejszych zagranicznych serwisow o AoC,

- troche lore czyli opis Hyborii, historii zawartej w grze oraz jej odniesien do dziel Howarda, Le Sprague De Campa i innych autorow,

- porady dla ludzi zaczynajacych przygode z Age of Conan

+ mnostwo innych rzeczy jakie powinny znalezc sie na kazdym przyzwoitym portalu o grach :P

Jak chcesz pocwiczyc grafike to zlap jakies zleconko np na tej stronie www.zlecenia.przez.net
Aha tylko sie nie zdziw jesli sie okaze, ze ludzie sa sklonni placic za sam layout strony troche mniej niz 2.000 zl :P

PostNapisane: 12 cze 2008, o 11:39 

Czekaj Sparth bo ja nie łapie :D ja mam sam te wszystkie materiały zebrać?? Mistrzu ja chce narazie zrobić layout i go zakodowac z tą operacją z miech zejdzie ;) widze ze tez juz cos umiesz (nie wiem ile) to mozemy robic we 2 pot em to kodowac :) a dopiero jak all bd gotowe grupa ludzi 5-6 bedzie tłumaczyło, szkukało tekstów do str... ja przynajmniej tak to widze.

PostNapisane: 12 cze 2008, o 12:39 

Xeron napisał(a):
Czekaj Sparth bo ja nie łapie :D ja mam sam te wszystkie materiały zebrać?? Mistrzu ja chce narazie zrobić layout i go zakodowac z tą operacją z miech zejdzie ;) widze ze tez juz cos umiesz (nie wiem ile) to mozemy robic we 2 pot em to kodowac :) a dopiero jak all bd gotowe grupa ludzi 5-6 bedzie tłumaczyło, szkukało tekstów do str... ja przynajmniej tak to widze.

Problem w tym że specjalistów do layout już mamy (Sparth i kilka innych osób) oraz osób kodujących strony (którym na razie sie nie chce). Tak jak napisały już osoby kilka postów wyżej potrzebujemy osób które wypełnią to forum treścią.

/OT

Druga sprawa, nie wiem skąd masz te ceny za layout strony. Może duże korporacje płacą tyle za całe serwisy, ale w naszych realiach graficy www zajmujący sie kodowaniem itp zarabiają ok 300-500 zł od zlecenia.

Coś jeszcze - http://2advanced.com/ - tej firmie może płacą takie stawki jak podałeś.

Ostatnio edytowano 12 cze 2008, o 12:48 przez Amarande, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 cze 2008, o 12:46 

Założenie tej strony jest trochę inne niż sobie wyobrażasz. Nie jest to portal fanowski, tylko forum dyskusyjne. Przynajmniej na razie. Prowadzenie portalu jest bardzo czasochłonne i wymagające naprawdę dużo pracy. Nie wymaga się tu od nikogo, żeby pisał tony artykułów. Po prostu, jak ktoś ma chwilkę czasu i trochę wiedzy to przekazania, to robi to. System forumowy jest dobry, bo każdy może być twórcą. Dlatego, jako że grafa forum jest już prawie skończona, nie potrzeba nam w tym pomocy. Jeśli nazbieramy dużo wiedzy i przyciągniemy ludzi, to może powstać obok forum portal (i tak bazujący na forum), ale wtedy też sobie raczej poradzimy.
Jeśli czegoś temu forum trzeba, to contentu. Chcesz pomóc, zapraszam.

A tak w ogóle, to Sparth nie "coś tam już umie", tylko zajmuje się tym zawodowo i myślę, że jest w tym dobry :).

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona