Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowa Gildia na serwerze PVE [NAZWA USTALANA]
PostNapisane: 30 gru 2008, o 20:57 

Większość graczy to 13 latkowie. W porywach plus/minus 2 lata.

To oni zapychają portfele wielkim korporacjom. To oni właśnie decydują o jakości gier, szczególnie online.

Wiem że niektórym ciężko sie z tym pogodzić. Ich problem bo nie mój.

Wiedźmin też od 18 lat a na konwentach pełno maluchów :lol:

Nie widzę sensu walki z nimi w stylu - My jesteśmy lepsi bo mamy 18 lat a Ci maja 16 wiec ich pierdolimy. Zachodzi tu w takim razie zjawisko kompleksu! Czas sie leczyć ;)
Brutalnie proste, prawda :twisted:

PostNapisane: 30 gru 2008, o 22:39 
Recruit

Owszem, proste...

PostNapisane: 31 gru 2008, o 02:00 

Przestan ubierac te brednie w jakies ideologie. Nie wiem skad czerpiesz swoja wiedze, ale niewiele z tego co piszesz pokrywa sie z rzeczywistoscia. Poki co przecietny gracz w USA ma 30 lat, w Polsce 21 (z conajmniej kilku powodow), dla przykladu w sondazu jednego z bardziej popularnych serwisow growych w polsce sredni wiek gracza ustalono na 23-25 lat. Owszem z roku na rok ta srednia powoli spada, jest to szczegolnie widoczne w krajach rozwijajacych sie, w miare postepu infrastruktury dostep do sieci ma coraz wiecej ludzi. To oczywiste, tak samo jak to, ze ta statystyka nie zmieni sie z dnia na dzien. Nawet jesli doszloby do jakiegos przewrotu w tej branzy, rynek szybko zaleje kolejna nisze. Jakis czas temu zainteresowali sie grami dla kobiet, wczoraj/dzis mysla o graczach typu casual, a juz dzis/jutro pojawia sie bardziej powazne tytuly dla tych starszych, ktorzy rowniez sie na grach wychowali. W tytulach dla tych mlodszych tez jest w czym wybierac, tylko co z tego jak np taki ojciec pozwoli swojemu 13letniemu synkowi grac w AoC i jeszcze po pleckach go poklepie, z okrzykiem Vamos! na ustach. A potem sie dziwic, ze w sieci mamy to co mamy :roll:

PS Wybacz Szatan ten paskudny offtopic, EOT z mojej strony.

PostNapisane: 3 sty 2009, o 22:15 

Właśnie przed chwilą oglądałem na BBC program o grających masowo na zachodzie 6,7 latkach.
Ale już pisałem o tym w innym temacie.
Udowadniali to tak, że <każde młodsze pokolenie> jest w tej chwili mądrzejsze o nawet do 20 IQ od poprzedniego. Pokazywali walki online gdzie ekipa 30 latków nie dawała rady tym maluchom pod każdym względem. Tzn były to gry rpg i też w stylu Medal of Honour.

Przypomina mi sie książka "Gra Endera" gdzie przedszkolaków szkolili jak prowadzić wojnę. :twisted: Zaczyna być to realne.... heh

Aha. Najmłodsze w tej chwili dzieci grające online miały po 4 lata :!:

PostNapisane: 3 sty 2009, o 23:38 

SURTUR napisał(a):
.
Pokazywali walki online gdzie ekipa 30 latków nie dawała rady tym maluchom pod każdym względem.

Jest wiele rzeczy ktorych dorosly nie potrafi robic, a dzieciakom wychodzi to calkiem sprawnie. Na przyklad sranie w pieluchy :P

PostNapisane: 3 sty 2009, o 23:45 

Coz powiem tak. Moja chrzesnica nieumiala jeszcze czytac ale ptorafila znalezc mnie na GG i wyslac mi kilka emotikonek. Potrafila rownie sprawnie wejsc w zakladki i znalezc strone ktora chciala, zeby pograc sobie w proste gierki.
Po prostu dla nich to codziennosc tak jak dla nas codziennoscia jest np zegarek elektroniczny ktory np moja babcia ile razy by nie widziala nie nauczy sie nastawiac i juz.

A dzieciaki maja po prostu lepsza percepcje i refleks od takich 30 latkow mimo ze to niby sila wieku. No i dzieciaki maja jeszcze jedna ceche...niewyczerpane wprost zrodlo energii. Ktos pamieta zeby byl zmeczony jako dziecko?:)

PostNapisane: 4 sty 2009, o 12:03 

hahaha, nie widziałem żeby dzieci piły kawę ;)
Zgadza się, małe dzieci mają teraz takie środki stymulacji o jakiej my i nasi rodzice czy dziadkowie nawet nie śnili. A wiadomo ze mózg sie rozwija TYLKO dzięki takim stymulacyjnym zabiegom.

Też dodam że moja córa ma 3,5 lata i gra w Assassin Creed. Może to na razie nie jest jakieś super granie ale radzi sobie.
Na BBC pokazywano że najczęściej właśnie dzieciaki grają i lubią grać w gry dla dorosłych.
Szczególnie popularna była to seria GTA.
Cóż dodać.... gdybym miał 4 lata też bym grał w GTA :twisted:

Program trochę mnie wstrząsnął... ale i uświadomił.

Jeszcze dodam. Że nie zaobserwowano ujemnych skutków w psychice u tych dzieci. Co lepsze. Dzieci te potrafiły szybciej podejmować decyzje od swych niegrających rówieśników. Potrafiły też myśleć wielotorowo, szybciej sie uczyć i przyswajać wiedzę Tylko te co zbyt dużo grały miały kłopoty z zasypianiem. Ale wiadomo że wszystko dla ludzi ale z umiarem ;)

PostNapisane: 4 sty 2009, o 12:51 

Rzeczywiście, GTA jest cholernie popularne wśród dzieciaków w wieku 4-10. Sam nieraz widziałem z jakimi wypiekami na gębie mordowały ludzi bejsbolem...
... Prawie jak ja w trakcie PvP :)

PostNapisane: 4 sty 2009, o 12:53 

Tylko żeby takie swobodne granie nie przeniosło się w przyszłości do realnego świata :P

PostNapisane: 4 sty 2009, o 14:01 

faktycznie dzieciaki szybko się uczą, ale też dużo bardziej emocjonalnie podchodzą do gry, takie brutalne gry mogą mieć zły wpływ na nich
to wina rodziców, że pozwalają grać nim w takie gry, ale co zrobić skoro oni zajęci są pracą a gdy dziecko siedzi przed kompem to spokój w domu jest...

PostNapisane: 4 sty 2009, o 14:22 

Wedlug mnie to kim zostaniesz zalezy od charakteru glownie, wiadomo mozna kogos nastawiac na cos konkretnego ale to duzo wysilku wymaga raczej.

A dzieci lubia grac w gry hmm "dorosle" z prostego powodu. Dzieci lubia udawac doroslych, w czasach bez kompow dziewczynkki bawily sie w dom i udawaly dobre gospodynie domowe a chlopcy bawili sie np w policjantow i zlodziei czy kowboyow i i indian. A gry daja im mozliwosc nietylko zobaczyc "siebie" w tej roli ale takze sprobowac wielu rzecy ktorych w zwyklej zabawie by nie mogly. To ze dzieciak zastrzeli kogos na ekranie nie przelozy sie ze mu sie tak spodoba ze zacznie na ulicy stzrelac. Sa takie przypadki ale nie takie liczne a nadmuchiwane przez media.

Pamietam historie mojej babci jak dzieci sie bawily wlasnie w indian i kowboi...nikt nie chcial byc indianinem wiec wypchnieto jednego i wszystkie dzieci go gonily. Jak zlapaly to trzeba bylo bawic sie dalej a przeciez nie wypuszczalo sie indian tylko sie cos robilo...dzieciaki powiesily kolege. A wtedy gier niebylo jeszcze tak przeciez, wtedy telewizja poddawala takie pomysly i tez sie po prostu zdarzalo. Wczesniej zapewne fantazje dzieci w tych kwestiach rozwijaly ksiazki. Zawsze jest jakies medium informacyjno-rozrywkowe ktore moze dostarczyc informacje ktore zastymuluja cos takiego.

Miecz sam w sobie nie jest zly, pytanie czy w naszym reku uzyjemy go do sparowania ciosu czy tez zadania go.

Pamietam jakies badania ktore wykazaly ze osoby aktywnie grajace w strzelanki i roznego rodzaje gry ktore wymagaly percepcji szybkich decyzji itp mialy bardziej wyostrzone zmysly z wiekiem. To dlatego ze ciagla stymulacja utrzymywala je w formie.

A rodzice ktorzy nieprzestrzegaja oznaczen typu 18+? Niech biora odpowiedzialnosc,to od nich zalezy jak wychowaja dzieci, jesli im to obojetne to zbiora tego plony za te 20 lat powiedzmy. Ja jesli uznalbym ze moje dziecko jest dosc dojrzale by przyjomowac takiego typu tresci na poziomie to nie robilbym mu az takich rpzeszkod. Lepiej pewne rzeczy wyjasnic samemu i od razu i pewne rzeczy zaprezentowac niz owijac w bawelne oslaniac i myslec czy rpzypadkiem skads z lewa nasze dziecko nie dorwie sie dot akich rzeczy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2