Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka pytań jeśli można
PostNapisane: 31 lip 2011, o 11:47 

Witam serdecznie, wszystkich na wstępie piszę do was z uw pytaniami, otóż dawno temu za czasów świetności AoC grałem w PL wersję miałem tam Łowcę 80lvl, gra co prawda była fajna no ale jak to bywa na serverach z samymi PL szybko takowa być przestała.

Otóż teraz mam pytań kilka do was, jak to jest z tym f2p, gram f2p a na 80 mogę migrować na p2p, i czy dużo się na tym traci? czy lepiej od razu jechać p2p.

Kolejne me ważne pytanie otóż gracie na serwerze pve, więc pvp pozostaje tylko na tych arenkach takich (nie pamiętam jak się to zwało) więc skłonny był bym zagrać prawie wszystkich, zakładając że pomyślnie przejdę proces rekrutacyjny :). Więc czego w uw Gildi brak, gram aktywnie, więc w end game liczył bym na wspólnie spędzony czas na rajdowaniu i jakimś pvp :)

Ostatnie ważne pytanie, jak z kondycją servera, świeci pustkami? (do 80 solo wszystkie zadania?) czy idzie znaleźć jakieś party?

PS: szczegółowe informacje na temat mej osoby podam w wątku rekrutacyjnym tutaj jak w temacie kilka pytań orientacyjnych, na temat gry i jej kondycji.

Pozdrawiam serdecznie!

Tytuł: Re: Kilka pytań jeśli można
PostNapisane: 31 lip 2011, o 13:37 
Chieftain

F2p różni się od p2p zawężeniem do podstawowej wersji gry, czyli terytorium Hyborii bez Khitaju, brakiem wejścia do większości instancji i możliwością rajdowania (24 osoby) tylko w dwóch instancjach T1: Kylliki`s Crypt i Yakhmar`s Cave. Uciążliwością największą jest limit posiadanej w inventory kasy = 2 goldy. Zdobywane nadwyżki przepadają. Mało jest też miejsca w osobistym banku, bo bagi (plecaki) możesz dokupić. Brak też ofline levelów i wejścia na Krainy PvP Border Kingdom.
Jeśli to komuś nie przeszkadza, albo znajdzie tymczasowe rozwiązanie tego problemu, spokojnie można dojść do 80 lvl na f2p, i potem zastanowić się, czy gra warta jest wykupienia premium.

Mając f2p w każdej chwili możesz je zaktualizować do wersji premium, a potem wykupić też Khitajski dodatek. To samo w odwrotną stronę. Możesz przestać płacić abonament i konto wróci do f2p z jego ograniczeniami.

Na Cromie, serwerze PvE, faktycznie najwięcej PvP dzieje się na minigrach. W najbliższym czasie FC planuje jakieś dodatki i zmiany wzmacniające PvP. Ale są też Sanctuaria Borii.

Do Last Bastion ostatnio przyszło bardzo dużo graczy. Większość oczywiście f2p, ale nie tylko. Czekamy, aż dobiją 80 lvl.
W tej chwili brakuje nam ludzi. Dysponujemy połową składu na 24 osobowe rajdy. Są to 80 lvl już dobrze ubrane w T2, trochę T3 i w Khitajskie epickie itemy, wyperkowane i naprawdę ogarnięte. HardMody w Khitaju są na statusie farmy i niewiele brakuje, żeby znów regularnie rajdować na T1 dla f2p i T2 dla p2p, zwłaszcza, że swobodnie robimy W1 w 13-15 osób. Można by z pełnym i trochę lepiej ubranym składem, pomyśleć o wejściu do T3, zwłaszcza, że nasi gracze na pugach poznali już tam taktyki na bossy.
Myślę, że po okresie wakacyjnym, gdzie tradycyjnie jest sporo przerw w grze, a nowi gracze zlevelują swoje postacie do 80 lvl, rajdy 24 osobowe będą odbywać się regularnie.

Serwer jest zaludniony. Biega tak dużo graczy, że czasem trudno zrobić questy, bo moby nie nadążają się spawnować. Na Khitaju (p2p) jest mniej, ale spokojnie można znaleźć puga, ogłoszeń o szukanych ludziach do HardModów jest dużo. Również odwrotnie, gdy brakuje osoby do grupy, szybko można znaleźć chętnego z pożądaną właśnie klasą. Ludzie są już ogarnięci i z pugiem zwykle swobodnie można zrobić udany i szybki HM.

Mam nadzieję, że odpowiedziałam na wszystkie wątpliwości.

PostNapisane: 31 lip 2011, o 14:49 

Dlaczego, na starym acc mam ceny w zł a na nowym w Euro, i gdzie można zakupić dodatek w tym panelu konta, i czym się różni reaktywacja konta od upgrade do premium?

Jeśli można zapytać

PostNapisane: 31 lip 2011, o 15:46 
Clansman

wszystkie konta założone po 1 lipca 2011 mają płatności w euro , z dniem 1 lipca zakończyła się współpraca cd projekt z funcomem , do końca roku gracze pl mają możliwość zakupu czasu gry oraz innych rzeczy w preferencyjnych cenach , po roku 2011 wszystko będzie w europejskich cenach .
Do dziś nie wiadomo co Funcom zamierza zrobić z PL serwerami w 2012 roku :(

PostNapisane: 31 lip 2011, o 16:19 

no to poważna sprawa, 30zł a 30 euro to trochę różnicy jest, czyli czysto troretycznie, kupuje dodatek, + miesiąc gram gram sobie potem znowu kupuje pod koniec roku, kupuje na cały rok a potem za euro?

Ostatnio edytowano 31 lip 2011, o 16:50 przez Hojny, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 lip 2011, o 16:34 
Chieftain

W sklepach internetowych można kupić prepaidy w cenie 75+ zł za 60 dni grania na serwery EU.
Płatność kartą w euro wychodzi drożej chyba, że płaci się za długi okres grania -pół roku lub rok. Wtedy są zniżki i jest to opłacalne. Oczywiście, jeśli ktoś jest zdecydowany tak długo w AoC grać.

Edit: konta nie musisz aktywować, jeśli miałeś kiedyś założone, po prostu loguje się i masz f2p. Oczywiście, jeśli miałeś konto na EU.
Polskich darmowych chyba nie ma, bo jak zakładasz nowe konto f2p, to nie ma w wyborze PL serwerów, są tylko niemieckie i EU.

PostNapisane: 31 lip 2011, o 16:58 

ciężko powiedzieć gdzie mam konto, po prostu, miałem na ich portalu, grałem na pl serwie (polski client). Więc nie wiem da się to jakoś odróżnić, bo w obu kontach (starym jak i nowym) mogę zrobić upgrade do premium

PostNapisane: 31 lip 2011, o 17:20 

Arrima napisał(a):
spokojnie można dojść do 80 lvl na f2p

nah, na f2p wille są "wyłączone" :P

PostNapisane: 31 lip 2011, o 18:43 
Chieftain

Yildun, jest tak dużo questów dla lewelujących zaczynających grę, że nie da się ich wszystkich zrobić.
Z tego co wiem ville i Catacumby w Tarantia Noble District są dostępne dla f2p. Wyłączone są te dwie nowe instancje w Gateway to Khitai.
Co do PL konta nie będę się wypowiadać, bo nie wiem.

PostNapisane: 31 lip 2011, o 18:58 
Clansman

z tego co kojarz to można założyć f2p pl na stronie zarządzania kontem trzeba wybrać specjal ofert i tam jest create account or pl/ru

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]