Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie o dowodzik
PostNapisane: 17 sie 2011, o 16:54 
Recruit

Witam
Mam pytanie .
Czy jakbym chciał dołączyć do waszej gildii muszę zrobić skan dowodu osobistego i wysłać go wam?
Mam skończone 18 lat ale kiedy grałem w metina to były w gildi gdzie musiałem zrobić skan dowodu i go wysłać szefowi gildii . Wszystko oki było ale gildia sie rozpadła i teraz ktoś mam mój skan dowodu . Tak sie dziwnie tera trochę czuje przez to .Więc u was też jest wymagany skan dowodu??
P.s Bardzo przepraszam jakby był już gdzieś taki temat .

Tytuł: Re: Pytanie o dowodzik
PostNapisane: 17 sie 2011, o 20:48 
Veteran

hehe u nas raczej sie nie wymaga skanu dowodu ;)

"Nieżonaci znacznie więcej wiedzą o kobietach niż żonaci - inaczej także byliby żonaci. Henry Louis Mencken (1880-1956) "

PostNapisane: 17 sie 2011, o 22:50 
War Chief

Hehe
Dobre

Conqueror jak C2H5OH+H2O + dodatek srodka skażajacego i fioletu krystalicznego , im starszy tym mocniejszy

PostNapisane: 17 sie 2011, o 23:44 
Chieftain

Na drugi raz powiedz, że to niezgodne z ustawą O Ochronie Danych Osobowych :D
U nas wierzymy na słowo. I tak zawsze wychodzi, jak ktoś ma mniej :lol:
Lepiej powiedzieć od razu, że brakuje, jeśli ktoś nie ma jeszcze pełnych 18 lat.

PostNapisane: 18 sie 2011, o 09:28 
Recruit

:? ale jeleń :o
makain napisał(a):
Wszystko oki było ale gildia sie rozpadła i teraz ktoś mam mój skan dowodu . Tak sie dziwnie tera trochę czuje przez to .

no przepraszam ale nie dałem rady się powstrzymać
przynajmniej odczucia ma prawidłowe znaczy ze coś jeszcze z typa będzie, są nadzieje.

PostNapisane: 18 sie 2011, o 10:18 
Recruit

He tak sie tylko pytam . Może dlatego to było że 80% populacji metina to dzieci neo albo boty.
Ale jeleń . Jeleń?? Czemu jeleń ? Jeleń to zwierze mieszkające w lesie ja może mieszkam we wsi ale nie w lesie :) . Tylko tego jelenia nie zmień na wsiok bo ja na wsi przemysłowej mieszkam ja tu krowy nie widziałem nawet.xD
Tak zemnie to znaczy z tego typa to znaczy ze mnie coś jeszcze będzie nie martw tak się kolego.:)
Już sie bałem bo nie ładne zdjęcie mam w dowodzie .

PostNapisane: 18 sie 2011, o 12:34 
War Chief

Z danymi osobowymi to nie jest takie proste. Musiałby najpierw zawrzeć w tym zakresie tzw. umowę, np eula wystarcza, bądź voiceover, czy też tradycyjna. Bez wyrażenia zgody na dysponowanie danymi takie dane nie mogą być użyte gdziekolwiek, a nawet przetrzymywane. Zgodnie z prawem polskim nawet dane wprowadzone do formularza forumowego znajdują się w bazie. Taka powinna zyskać certyfikat na przetrzymywanie danych i ich magazynowanie. Są instytucje, które sprawdzają ten stan rzeczy i zajmują się kontrolą. Także nawet mimo wyrażenie zgody na przetwarzanie danych ich przetrzymywanie też musi być określone zezwoleniem. To głupie i nikt forum nie sprawdza, bo jest ich dużo i musieliby zamknąć niemal 100% z nich. No ale takie jest prawo.

ps. Trochę mnie dziwi ta bojaźliwość o to, że ktoś zna nasze dane. Zna przecież je wiele instytucji i podajemy je niemal wszędzie tam, gdzie coś wysyłamy, zamawiamy, etc. Z drugiej strony na siłę chcemy być anonimowi, wiedząc jednocześnie, że nasze dane są w wielu miejscach.

PostNapisane: 18 sie 2011, o 13:07 
Chieftain

Chodzi o to, żeby nie przenosić wszystkich realnych obostrzeń do gry. Bo to tylko gra. Reala każdy ma na co dzień dość.
W IX Kohorcie była bariera wiekowa 20+. Nie będę ukrywać, że właśnie to przyciągało do IX sporo "dojrzałych" graczy. Mnie również. Jednak uważam, że trzeba być elastycznym do zmieniających się warunków w grze. Nie sztuka zostawić obostrzenia na sztywno i zamknąć sekcję, bo coraz mniej graczy spełnia te wymagania.
U nas zmieniają się warunki w zależności od tego, jak zmienia się gra, jacy gracze do niej przychodzą. I tak w ostatecznym rozrachunku w gildii zostają tylko Ci, którzy polubią nas i się jakoś tam wpasują w grupę i możliwości gildii.
Oczywiście wolimy graczy 18+ nie tylko z wieku fizycznego, ale bardziej psychicznego. Ale Jak ktoś ma mniej, to też dajemy mu szansę. Tak więc zdarzają się i 30 latki z mentalnością 15 i 16 latki jak 20+.

Zawsze istnienie coś takiego jak kick z gildii.

PostNapisane: 18 sie 2011, o 13:16 
Veteran

ejjj nie prawda ja mam mentalność przedszkolaka Czarny.... na żłobek się kwalifikuje :P:P:P

PostNapisane: 19 sie 2011, o 08:51 
Recruit

Czarny się nie kwalilifuje, ostatniej kwalifikacji nie preszedł, nawet na dyskoteke go nie wpuscili ostatnio. :lol:
a jak ktos moze mu przekazac ze za cholere sie nie moge do niego dodzwonic nie ch do mnei przekreci bo mialem awarie mojej E90 a w nowym udalo mi si etylko odzyskac jeden z numerow a na nim ciagle milczy nie mam tej jego drugiej komurki. danke z gory dobry czlowieku.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]