Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka pytań
PostNapisane: 8 lut 2012, o 08:08 

Witam, na początku chciałbym się dowiedzieć na którym serwerze gra najwięcej ludzi, nieważne jakiej narodowości, ilu ludzi gra w AoC na serwerach.

Kolejne pytanie to dlaczego po wyjściu z gry, kiedy próbuje po raz kolejny wejść to zawsze naprawiają się pliki i trwa to z 15 min, potem oczywiście autoryzacje itd ( te kroki 4/4 co trwa z 2 min ) czy to tak zawsze się będzie naprawiać ?

Tytuł: Re: Kilka pytań
PostNapisane: 8 lut 2012, o 09:41 
War Chief

Nie ma sprecyzowanej ilosci graczy , najbardziej zaludnionymi serwerami sa Fury (PVP) oraz Crom (PVE).

Sprawdzanie plikow mozesz sobie pominac nic nowego to nie wnosi , co do krokow 4/4 zawsze bedziesz to mial.

Conqueror jak C2H5OH+H2O + dodatek srodka skażajacego i fioletu krystalicznego , im starszy tym mocniejszy

PostNapisane: 8 lut 2012, o 09:48 

A jak to jest na serwerach pvp, można chodzi na instancje ( nie wiem jak się to tutaj nazywa ale chodzi mi o grupowe rajdy na bosy jakieś ) ? Albo czy na serwerach pve można walczyć między sobą ? Gdzie jest różnica ?

Nowe pytanie:
Co oznacza że ktoś przy lvl ma tak jakby 2 lvl : nick (37)(3)
a i czy istnieje jakiś sposób teleportacji żebym nie musiał pół mapy iść tylko hop i już jestem w innym miejscu do odradzania ??

PostNapisane: 10 lut 2012, o 10:17 

ref

PostNapisane: 10 lut 2012, o 13:27 
Recruit

na serwerach pvp nie gralem ale z tego co wiem da sie robic questy i instancje grupowe ale jest tego zdecydowanie mniej niz na pve jak sama natura serwerow wskazuje
na serwerach pve istnieje pvpv ale w duzo mniejszym stopniu - sa minigierki i borderlands czyli miejsca wyznaczone do walki.
na serwerach pvp lejesz sie gdzie popadnie.

lvl 2 przy nicku to jego level pvp

tak istnieja sposoby teleportacji - teleporty trzba zakupic

PostNapisane: 10 lut 2012, o 23:41 

Jak już ktoś odpowiedział to się jeszcze zapytam.
A co do walki to czy można tworzyć jakieś bindy, czy coś co pomoże w walce ? Bo gram barbarzyńcą i z tego co zauważyłem to w czasie walki podchodzę do gościa naciskam np 5 a potem żeby on wykonał ten cios to muszę jeszcze strzałkę w lewo i potem w prawo. Logicznym jest że to troszkę trwa i gość odskakuje i nie dostaje obrażeń. Brat gra Demonologiem i on dajmy na to naciska 5 i jeb leci czar :)
Czy gra barbarzyńcą wymaga takiej wprawy bo widzę że niektórzy na tych gierkach nieźle napierniczają ale nie wodzę żeby im to tyle schodziło.

A no i napiszcie jakie kombinacje ciosów dajecie, od czego zaczynać walcząc barbarzyńcą.

PostNapisane: 12 lut 2012, o 19:59 
Clansman

Właśnie kombinacja ciosów odróżnia pozytywnie mechanikę AoC od innych gier. Wciskanie klawiszy to chwila a dzięki temu wyprowadzasz combosy, które zadają dużo większe obrażenia niż pojedyncze ciosy.

Kolejna sprawa, dzięki temu gra wojem nie jest nudna, jest sporo mechaniki, skakanie, uniki, bieganie, etc. to wszystko ma tutaj też spore znaczenie. A demo (mój main) sprowadza się tylko do odp. konfiguracji skilli i naciskania kilku klawiszy - nuda ;P

Barb nieźle kosi, spokojnie możesz brać kilka solidnych mobów na klatę - zanim zdążą się zorientować co je zabiło już użyźniają glebę ;)

PostNapisane: 14 lut 2012, o 12:51 

Dobra znoobie się do reszty ale muszę :)
Musicie mi wyjaśnić jak walczyć bo jest to dla mnie bardzo wkurzający problem. Na tych mini gierkach walczę ale nic z tego nie wynika. Podchodzę do gościa walę mu combosy i ubywa mu 1 mm krwi a on mi 3-5 i leżę trupem. Myślałem na początku że może nie trafiam, że mają jakieś zajebiste sety, ale na 39 lvl ?? dokładniej to przekonałem się jak robiłem q miałem 35lvl i widzę jakiegoś gościa 26lvl niestety ubyłem mu może 2/10 paka krwi a on mnie może 10 ciosami zabił. Żeby nie było podczas walki gonie, skacze itd ale jak trzeba zadać cios to podbiegam do gościa i robię kombinację. Jedyny cios który zabiera krwi i wiem że koleś dostał to jak mu zajebie tego kopa. ( zapomniałem jak się skil nazywa ) no jeszcze stun zadziała.
I moje pytanie, co robię źle, jak się walczy. czy trzeba coś jeszcze naciskać ??
Z tym że mnie te same lvl co ja mam rozwalają to ok ale jak mnie koleś 10 lvl mniej zabija bez problemu to coś musi być nie tak.
A jeszcze pytanie bo może konto free ma na to jakiś wpływ?
i jeszcze czy lvl pvp daje jakieś większe umiejętności ?? podnosi staty ?

PostNapisane: 14 lut 2012, o 13:16 
Recruit

konto free nie ma wplywu
sa klasy ktore sa skuteczniesze przeciw konkretnym klasom
do tego dochodzi skill gracza majacy imo tu sporo znaczenia
styl walki i combosy zalezy tez od drzewka - featow
sety, itemki i ciuchy itd tez cuś niecus daja

PostNapisane: 15 lut 2012, o 01:42 
Recruit

Może poćwicz trochę ze znajomym? Na początek niech tylko stoi a Ty sprawdź jak w niego wchodzą różne kombinacje ciosów. A potem po próbujcie sytuacji w której on biegnie, a Ty do niego dobiegasz i wykonujesz ten sam cios.

Może być np. tak że w trakcie walki w biegu wykonujesz jakiś dodatkowy ruch, który przerywa combo.

PostNapisane: 15 lut 2012, o 13:57 
Recruit

stuny rooty itp sa bardzo wazne, najlepiej unieruchomic przeciwnika lub spowolnic i wtedy lac, wkladanie odpowiednich combosow w odpowiedniej kolejnosci daje tez dobre efekty potegujace damage lub spowoalnia przeicwnika lub wysysa jego mane zalezy od tego jaka klasa sie gra, mechanike walki trzeba dobrze poznac. samo klikanie jakiegos ciosu tu nic nie da

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]