Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka ważnych pytań przed zakupem
PostNapisane: 1 lut 2012, o 22:57 

Witam wszystkich forumowiczów z racji tego, że jest to mój pierwszy post tutaj.
Zwracam się do Was z kilkoma pytaniami. Opiszę może moją sytuację. Od 3 lat byłem aktywnym graczem World of Warcraft, pomyślałem, że czas na coś "mniej baśniowego", ale jednocześnie równie klimatycznego. Oczywiście od razu padło na AoC. Nie miałem z tą grą dużo do czynienia, oprócz sporej ilości tekstu, przeczytanego o niej. W sklepie (dokładnie Empik) widziałem dwie wersje AoC. Tytułów niestety nie pamiętam. Tu zaczynają się moje pytania:

1. Jaką wersję gry powinienem zakupić? Nie chcę pobierać gry z internetu ze względu na moje dość słabe połączenie, a konkretnie nieubłagalny limit danych...
2. Czy internet radiowy, jaki posiadam (170kb/s DOWN SPD.) pozwoli mi na grę w miarę wysokich detalach? Mój nowy laptop spełnia wszystkie wymagania. Jeśli oczywiście detale mają jakieś powiązanie z internetem...
3. Jak dużo plików będę musiał pobrać, oczywiście w przybliżeniu, aby móc zacząć rozgrywkę?
4. Planuję grę na F2P jak na chwilę obecną, czy jeśli założe sobie postać na koncie premium (bo takie będę miał po wprowadzeniu Keya z pudełka) to będę mógł grać nią po zakończeniu tego okresu? Czy też może wyparuje?
5. Jakieś duże różnice, które mogą mnie zszokować po przesiadce z WoW'a?

Byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie mi odpowiedzi.

Pozdrawiam,
mozart_smg

Tytuł: Re: Kilka ważnych pytań przed zakupem
PostNapisane: 2 lut 2012, o 22:08 
War Chief

Witam

1. http://www.empik.com/age-of-conan-pc,pr ... ltimedia-p
nie wiem czy dostaniesz wersje box , ale możesz próbować.

2. szybkość łącza nie ma wpływu na detale w grze.

3. do pobrania jest sporo , nie zależnie od tego jaką wersje gry zainstalujesz (czyt: elektroniczna bądź box) , okolo 5 - 6 Gb

4. Postać zostanie , ograniczony zostanie tylko dostęp do nie których , czyli większości aspektów gry. Proponuje tutaj poczytać inne tematy forum , które są poświęcone temu problemowi.

5. Duże różnice , totalnie nic wspólnego z WoW , inna gra :) począwszy od grafiki - kończąc na rozgrywce.

Pozdrawiam

Conqueror jak C2H5OH+H2O + dodatek srodka skażajacego i fioletu krystalicznego , im starszy tym mocniejszy

PostNapisane: 2 lut 2012, o 22:24 

Dziękuję bardzo. Chodzi mi właśnie o zerwanie z mechaniką Warcrafta :>
Właśnie mi się przypomniało, że w sklepie widziałem Narodziny Zabójcy Bogów. Był droższy od tego HA. Rozumiem, że kupić powinienem ten pierwszy?

PostNapisane: 2 lut 2012, o 22:48 
War Chief

narodziny bogów to dodatek do gry , bez premium nie będziesz mógł sobie na nim pograć
Aczkolwiek radził bym zainwestować w dodatek dopiero jak wbijesz max lvl.

Conqueror jak C2H5OH+H2O + dodatek srodka skażajacego i fioletu krystalicznego , im starszy tym mocniejszy

PostNapisane: 2 lut 2012, o 22:52 

Czyli pozostaje kupić podstawkę...szkoda, że w sklepie jest tylko dodatek ;/ Poszukam czegoś na allegro. Dziękuję :>

btw. HoX to dobra klasa dla poczatkujacego?

@edit: czy ta wersja będzie dobra http://allegro.pl/age-of-conan-hyborian ... 27186.html ? pytam bo słyszałem, że polskie wersje nie działają już (chodzi o polskiego klienta, czy można go jeszcze instalować)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]