Dziadek jesteś dziewczyną?

W każdym razie co do drzewek to musisz pograć dłużej żeby wyczuć postać, najlepiej poczytaj co robią wszystkie featy w drzewkach i albo skonstruuj jakiś własny odpowiadający twojemu stylowi gry albo poszukaj gotowych buildów w internecie (czyli które featy wybrać). O ile pamiętam
http://www.conanarmory.com/ to zbiór buildów, ale coś nie działa :F Trzeba poszukać innej stronki podobnej...
Co do pytania o dodatek, tak jak bez konta premium (czyli na free) nie wejdziesz do większości inst, tak też (przypuszczam, mam free) bez zakupienia dodatku nie będziesz mieć questów czy inst w Khitai, zapewne sam pusty teren. Chyba że nawet się wejść nie da bez kupienia co byłoby z lekka durne...
Co do konta zaś. Są jedynie serwery PvE i PvP - ten pierwszy to np Crom, nasz serwer. Jeśli chcesz się bić z ludźmi idziesz na minigierki pvp lub do Border (krainy pvp). Serwerem PvP jest np Fury, ale grałem tam pare lat temu i obojętnie który masz lvl podbiegnie do ciebie nawet lvl 80 i zabije na miejscu... Tam jest czysty ganking - a przynajmniej był kiedyś, nie wiem jak dziś.
Chyba tyle.