Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytanie dotyczące płatności i konta.
PostNapisane: 26 wrz 2011, o 02:47 
War Chief

Roxas napisał(a):
yeah, whatever
Roxas napisał(a):
Powiedz to tym, którzy się na tym przejechali.

niestety nie jeden , ja też nie zrozumiałem co miały na celu te wypowiedzi ....

Conqueror jak C2H5OH+H2O + dodatek srodka skażajacego i fioletu krystalicznego , im starszy tym mocniejszy

PostNapisane: 26 wrz 2011, o 09:36 
Recruit

Jeden nie zrozumiał - ułomny jakiś pewnie, co Roxas? 8-)

szkoda że nie rozróżniasz pojęć prepaid ( kod ktory kupujesz w celu opłacenia czasu gry na serwerze) oraz zakup konta (kod aktywacji konta który prepaidem nie jest i nie ma z nim nic wspólnego).
Piszesz głupoty na forum i robisz mętlik ludziom w głowie, następnie strzelasz enigmatyczne komentarze i starasz się udowodnić że jeden matoł Twoich błyskotliwych elaboratów nie kmini.
No offence ale forum jest po to aby się KOMUNIKOWAĆ i temat jeśli został założony może też posłużyć też innym nie tylko osobie która temat założyła i Tobie. Jak chcesz prowadzić dyskusję tak by była zrozumiana wyłącznie przez Ciebie i autora tematu, pisz do niego na priv.

PostNapisane: 26 wrz 2011, o 15:16 
Clansman

Dobra, w takim razie napiszę jeszcze raz i nie chcę więcej bicia i rzucania miesem. :P
Ale zanim: Pre paid znaczy dosłownie, z angielszczyzny naszej kochanej: 'przedpłata' , a nie żaden tam kod, co nie zmienia faktu, że w obu ofertach jakiś kod (ciąg znaków alfanumerycznych) dostajemy i pisząc
Cytuj:
Powiedz to tym, którzy się na tym przejechali.

w odpowiedzi na
Cytuj:
aco to jest kod 30 dniowy? nie ma prepaidow 30 dniowych. na 30 dni jest jedynie kod aktywacyjny jak kupujesz nowa gre to masz w tym 30 dni grania. prepaidy sa z tego co wiem 60 dniowe tylko.

chodziło mi o to, że nie jeden się już pomylił i kupił owy kod do założenia/aktywacji konta, zamiast kod do przedłuzenia czasu premium. Dlatego chciałem to zaznaczyć, nie wiem czemu nikt nie zrozumiał :?
Cytuj:
@Fallen ,
Pre paid jaki musisz kupić zalezy od tego,czy chcesz 'spremiumować' aktualne konto f2p, czy założyć nowe. [...]

Autor wcale nie napisał, że chce nowe konto zakładać. Wspomniał, ze chce popróbować f2p więc zrozumiałem, że chce to f2p na przemium aktywować, a wy mu od razu radzicie kupować kod do zakładania konta.
Może czegoś nie wiem, bo w grze jestem dopiero 2 miechy, ale juz przynajmniej 3 osoby się żaliły, że kupiły aktywator, i nie wchodzi on do przedłuzenia f2p, co też starszaki potwierdzały.
Uznałem tą informację za pewnik to się nią chciałem podzielić. Wy ją uważacie za mętlik, to teraz ja proszę o poprawienie mnie.

Koledze Xionic'owi postawiłbym Ale'a w ramach przeprosin, ale za teksty typu
Cytuj:
starasz się udowodnić że jeden matoł Twoich błyskotliwych elaboratów nie kmini.

będzie sie musiał obejść smakiem. :P Niczego się nie staram udowodnić

PostNapisane: 26 wrz 2011, o 16:25 
Recruit

nie wiem co to "Ale", napewno znów mnie obraża :lol:
tak wiec do spremiumowania konta f2p może służyć jedynie 60 dniowy prepaid.
kod aktywacyjny nie zupgraduje konta f2p z zasady bo służy do założenia nowego konta.
czy teraz się dobrze rozumiemy?

PostNapisane: 26 wrz 2011, o 17:24 
Clansman

Sure!

Ale to rodzaj piwa. Bardzo czesto występuje w AoC ta nazwa.

PostNapisane: 27 wrz 2011, o 12:29 
War Chief

Roxas napisał(a):
Autor wcale nie napisał, że chce nowe konto zakładać. Wspomniał, ze chce popróbować f2p więc zrozumiałem, że chce to f2p na przemium aktywować, a wy mu od razu radzicie kupować kod do zakładania konta.

Nie ma sensu zakładać na moje konta F2P skoro za gorsze (~17 zł) można kupić klucz dzięki któremu założy się normalne konto - chociażby dlatego że do dyspozycji mamy wtedy wszystkie klasy przez okres 30 dni, a później możemy śmiało grać w trybie F2P.

Obrazek

PostNapisane: 27 wrz 2011, o 15:39 
War Chief

Hym, hym... pomijając te obszerne wyjaśnienia i oczywiste sprawy. Przy każdym zakupie warto przeczytać co się kupuje, a czy to aktywator, czy kod przedłużający - jest zaznaczone. Większość gier, które kupujesz za pomocą kodu ma 30 dni free, a potem albo subskrybujesz, wybierając okres opłat z karty kredytowej, bądź wykupujesz time kody, tzw. prepaidy jak kto woli. czy mają okres 60 dni, 30 dni, pół roku, to zależy od gry. W AoC jest to akurat 60 dni.

pozdrawiam.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2