Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wersja pudełkowa, kod rejestracyjny
PostNapisane: 20 gru 2011, o 22:24 

siemanko, kupilem wlasnie wersje pudelkowa AoC z platynowej kolekcji cdprojektu. o ile dobrze rozumiem to serial ktory posiadam pozwala na 30 dni używania konta premium tak? a czy moge najpierw zainstalowac gierke, utworzyc konto free zeby przetestowac sama mechanike gry i dopiero za jakis czas wykorzystac kod rejestracyjny do aktywowania konta premium?

Tytuł: Re: Wersja pudełkowa, kod rejestracyjny
PostNapisane: 21 gru 2011, o 00:38 

z tego co kiedyś czytałem to nie ma możliwości - kody z grą są do tworzenia konta, do przedłużania konta trial (aktualnie f2p) są tzw prepaidy

PostNapisane: 21 gru 2011, o 00:42 

czyli jesli przy tworzeniu konta wykorzystam kod, to od tego momentu mam darmowe 30 dni premium a potem musze wykupic prepaida zgadza sie?

PostNapisane: 21 gru 2011, o 08:59 
Chieftain

Tak, albo grać na free po 30 dniach.

PostNapisane: 21 gru 2011, o 15:07 
Recruit

Z własnego doświadczenia mogę Ci zasugerować, skoro już kupiłeś grę, utworzenia konta Premium, dzięki dołączonemu kluczowi.
30 dni możesz się bawić dowolną postacią (z wyjątkiem kitaj - zastrzeżone dla dodatku), po zakończeniu 30 dni kupić prepaid i przedłużyć "premium" albo nic nie robić, wybrać 2 postacie którymi grało się najwygodniej i grać na free.
Przy okazji nie tworzysz "sztucznych tworów" odnośnie nazwy użytkownika (login).
Oczywiście powrót na premium z free jest możliwy, w dowolne chwili kiedy się tylko na to zdecydujesz.
(free ma pewne ograniczenia http://ageofconan.com/playfree - na dole ładna tabelka porównawcza)

PostNapisane: 21 gru 2011, o 22:17 

a jesli wybiore klase premium to czy po 30 dniach bede mogl grac nia na free jak skonczy sie dzialanie kodu?

edit: przy rejestracji po wklepaniu kodu i tak wyskakuje okno z wyborem trzech roznych planow abonamentowych, czy musze jakies wybrac skoro mam 30 dniowe premium? nie mam zamiaru zobowiazywac sie na wykupienie abonamentu po uplywie darmowego miesiaca

PostNapisane: 21 gru 2011, o 22:52 
Recruit

Cytuj:
a jesli wybiore klase premium to czy po 30 dniach bede mogl grac nia na free jak skonczy sie dzialanie kodu?

Jak najbardziej.
Po 30 dniach premium wybierasz postać obojętne od tego czy była premium czy nie
Ograniczenie jest jedno - tylko 2 sloty. I oczywiście na free nie założysz już postaci "premium"
Przy rejestracji jest wymagane podanie płatności. Może to być karta kredyt którą później usuwasz i nie będzie obciążona.
Może to być, o ile mi wiadomo, prepaid. Ale z prepaidem zobowiązujesz się od razu do 90 dni gry premium.

PostNapisane: 21 gru 2011, o 23:05 

dzieki wielkie, jestem juz coraz blizej odpalenia AoC :P tylko dla rozwiania watpliwosci, przy rejestracji mam wybrac ta trzecia opcje tak?
Obrazek
zaraz pod spodem mam pola do uzupelnienia danych osobowych, ale poki co nie pytaja mnie o nr karty kredytowej.
ewentualnie czy moge wypelnic te pola fikcyjnymi danymi?

PostNapisane: 22 gru 2011, o 00:18 
Recruit

To już jak uważasz. Możesz wybrać 1 miesiąc.
Fikcyjne dane (jak i nr KK) mogą spowodować w niektórych przypadkach problemy.
Na przykład odzyskanie konta :) Kiedyś celem weryfikacji (hack konta - inna gra), musiałem wysłać skan dokumentu potwierdzającego moją tożsamość.

PostNapisane: 22 gru 2011, o 08:59 
Clansman

Nic nie musisz wypełniać jak nie chcesz, tam sobie konfigurujesz opcję płatności. Ale jak zamierzasz kupować kody prepaid, np. na keye.pl to nic nie musisz tam robić.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]