Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Premiera polskiego AoC przesunięta
PostNapisane: 19 wrz 2008, o 17:17 

Cytuj:
„Tak naprawdę mamy dla graczy dwie wiadomości dotyczące Age of Conan: dobrą i złą” – powiedział Marcin Marzęcki, Dyrektor Marketingu CD Projekt. „Zła wiadomość jest oczywiście taka, że premiera polskiej wersji Age of Conan nie odbędzie się w październiku, a nieco ponad 3 miesiące później, czyli w styczniu przyszłego roku. Skąd ta decyzja? Pod koniec wakacji odwiedziliśmy norweskie biuro Funcomu. Zaprezentowano nam masę nowości i poprawek, które zostaną wprowadzone do końca roku. Samo uruchomienie gry w trybie DX10 robiło olbrzymie wrażenie, a był to dopiero początek długiej listy zmian. Wkrótce stało się dla nas jasne, że już za kilka miesięcy Age of Conan będzie inną, o wiele lepszą grą niż ta, która miała premierę w maju. Dla CD Projekt i Funcom nie była to łatwa decyzja z punktu widzenia biznesowego. Stwierdziliśmy jednak, że najważniejsi są gracze i ich punkt widzenia, dlatego zdecydowaliśmy się przesunąć premierę w celu perfekcyjnego dopracowania gry.”

Poza długo oczekiwanym trybem DX10, gracze doczekają się pełnokrwistego systemu PVP wraz z całymi zestawami przeznaczonego dlań uzbrojenia, możliwymi do zdobycia poziomami i rangami a także konsekwencjami swoich działań. Nie da się już bezkarnie zabijać bezbronnych „niskopoziomowców” – będzie się to wiązało z ryzykiem utraty rangi lub nawet cennego kruszca z własnej sakwy. Pojawią się także strefy dedykowane wyłącznie walce PVP – instancje.

Zmieniony i zbalansowany zostanie system podziału punktów umiejętności postaci oraz drzewka talentów. Autorzy udostępnią też zupełnie nowe zestawy uzbrojenia nadające postaciom bardzo indywidualny charakter. Będzie można je zdobyć w istniejących obecnie lochach, które zostaną od nowa zapełnione przedmiotami, a także nowych, przeznaczonych dla postaci 80 poziomowych strefach rajdowych. Dodano kilkadziesiąt questów mających zapełnić „dziury contentowe” występujące między poziomami 30–40 i 50–60, nową krainę oraz ulepszony system walki oblężniczej.
„Dobra wiadomość jest taka, że polscy gracze otrzymają praktycznie nową grę – znacznie poprawioną i rozbudowaną względem oryginału. Za wszelką cenę chcemy uniknąć „grzechu” pośpiechu popełnianego ostatnio przez wydawców gier MMO. Zdecydowaliśmy się poczekać i zaoferować graczom grę, która będzie perfekcyjna i da im 100% satysfakcji.” Na koniec Marcin Marzęcki dodał –„Ale to nie koniec tych dobrych wiadomości. Żeby wynagrodzić graczom wydłużony czas oczekiwania,, szykujemy olbrzymią niespodziankę jeśli chodzi o abonament. Szczegóły ujawnimy wkrótce.”

Równocześnie przypominamy, że polska edycja Age of Conan będzie wyjątkowo bogato wydana. Cały czas można ją zamówić przedpremierowo za pośrednictwem sklepu Gram.pl pod adresem http://www.gram.pl/sk3_9wjgG,5_Age_of_C ... es_PL.html.
Edycja kolekcjonerska gry dostępna jest pod adresem http://www.gram.pl/sk4_9wniJO4_Age_of_C ... erska.html

Sugerowana cena detaliczna edycji podstawowej wynosi 129,90 PLN a edycji kolekcjonerskiej 219,90 PLN. Więcej informacji o grze zawiera strona http://aoc.gram.pl

Źródło: gry.wp.pl

No to pięknie.

Tytuł: Re: Premiera polskiego AoC przesunięta
PostNapisane: 19 wrz 2008, o 18:29 

Bez komentarza. Takimi zagrywkami nie przyciągną graczy nawet jeśli AoC miałby to wszystko co obiecywali dystrybutorzy na początku. Rozumiem przełożyć premierę gry o tydzień/dwa ale o 3 MIESIĄCE?!?!?!
Jak tak się sprawy mają to ja wracam na EU serwer a CDP niech dalej przekłada premierę. Może ktoś się nabierze.

PostNapisane: 19 wrz 2008, o 20:05 

IMO nie ma co sie dziwic CDP :)
Gra stracila spora czesc swoich graczy w 4 miesiecy po premierze, z hype to juz nic nie zostalo, to po co beda inwestowac. Poczekaja do stycznia, wytarguja lepsze warunki, a jak nie to powiedzam bye bye FC. Zreszta do stycznia mozna bedzie zobaczyc efekty pracy Silla juz :D

PostNapisane: 19 wrz 2008, o 21:43 

Parafrazując wypowiedź Pipa na SB.

Zrezygnowaliśmy MY, zrezygnował Gauge, "jeszcze trochę i moby zrezygnują z pracy"... a AOC nich sobie dalej żyje. Zagram w to ponownie jak będzie darmowe.

PostNapisane: 19 wrz 2008, o 22:28 

a mnie sie przypomniało To...

PostNapisane: 19 wrz 2008, o 22:45 

Moim zdaniem powód przesunięcia premiery jest jeden: premiera WAR.

PostNapisane: 19 wrz 2008, o 22:48 

WAR akuratnie ma tyle wspólnego z AoC co nic.. CDP go nie polonizuje nie supportuje.. więc nie ma kompletnie nic wspólnego.. raczej Patch PVP jest związany z premierą WAR'a .. chyba nie spali kilka dni by usunąć główne błędy które uniemożliwiły wyjście patcha na czas.

powiem jedno.. czy wyjdzie czy nie akuratnie mnie to nie interesuje z powodów które opisywałem w innym temacie, chodzi oczywiście o poróżnienie polaków i odseparowanie ich od reszty europy.. mniejsza o tę kwestie..

Prawda jest taka, że duża większość graczy czeka na takie tytuły jak chociażby AION, StarCraft 2 czy chociażby Diablo III.. jeśli gra ma wyjść, polska edycja choćby nie wiem jak dopieszczona, w styczniu to ja wolę dalej grac na EU serwerze.. do tego będę świadkiem wszystkich nowo dodawanych rzeczy na bieżąco i cieszył się grą a nie biernie czekał przez 3 miechy..

W tym newsie oraz z informacji można jedynie domyślić się, że w przeciągu 3 miesięcy czekają nas wielkie zmiany w świecie AoC.. począwszy od DX10 kończwszy na nowych lokacjach PvE i PvP..

Jaki jest cel czekania i na PL wersje jeśli wszystko będzie tak czy siak w wersji anglojęzycznej.. parzcież i tak wszystko zależy od programistów z FC to oni dostarczają CDP odpowiedni pliki itd.. nie uwierzę że CDP ma licencje na zmienianie kodu źródłowego gry i dowolną jego modyfikacje, raczej działa to na takiej samej zasadzie jak w grach f2p gdzie jakaś firma wykupuje jakaś licencje gry by wypuścić ja na swoim kontynencie tłumaczy ją ale wszystkie patche dodatki kupuje od wydawcy gry.. i tu jest zapewne tak samo to FC dostarcza rzeczy..

Odniosłem wrażenie, że CDP nie podołało bo przecież PL wersja nie różniła by się od obecnej wersji anglojęzycznej.. sądzę, że po prostu nie dali rady z tłumaczeniem dialogów, z pełną polonizacją gry i do tego mieli co rusz to nowe zmiany w grze związane z balansem itp itd.

Wychodzi na to, że przez nieporadność będzie taki scenariusz.. do stycznia FC przewiduje wprowadzenie ostatecznych zmian odnośnie "zapowiadanych rzeczy": lokacje, pvp, crafting, siege, grafika itd.. więc by programiści z CDP podołali wybrali właśnie takie rozwiązanie "wypuścicie grę jak będą wszystkie elementy kluczowe gotowe z naszej strony".

A tak na prawdę cierpią gracze.. bo ja osobiście wątpię by jeszcze ktoś nie kliknął w "Anuluj Zamówienie"..

Takie moje zdanie..

EU serwer Forever...

PostNapisane: 20 wrz 2008, o 10:40 

Co tu dużo mówić kpina , miała to być moja pierwsza abonamentowa gra MMO a termin 2 października to było dla mnie i tak kawał czasu . A tu teraz takie coś :

"Stwierdziliśmy jednak, że najważniejsi są gracze i ich punkt widzenia, dlatego zdecydowaliśmy się przesunąć premierę w celu perfekcyjnego dopracowania gry."
......."nieco ponad 3 miesiące"......

Kończ waść, wstydu oszczędź , dwa tygodnie przed polską premierą taki numer :x , i ja mam uwierzyć że za 3 miesiące znowu terminu nie przesuną.

ps. Na gram.pl dalej piszą że dostępna będzie od 2 października :?: :?: :?:

Ostatnio edytowano 20 wrz 2008, o 13:25 przez Zakowik, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 wrz 2008, o 10:47 

@Dreed

Ja myślę, że AoC i WAR, jakby nie było, mają taką samą grupę docelową. Premiera WARa jest jednak znacznie bardziej oczekiwana. Popatrzmy na to tak: po tych czterech miesiącach gra się może okazać failem. A nawet jeśli nie to i tak wielu ludzi będzie niezadowolonych i będzie szukać gry dla siebie. A jeśli w tym czasie rzeczywiście AoC podniesie się z kolan, to sukces mają gwarantowany.
Powiem jak jest u mnie: ja wykluczam grę w AoC w tej chwili, podczas gdy mogę pobawić się WARem . Natomiast w styczniu? Kto wie?
I w CDP chyba też tak uważają. No, ale pozostaje kwestia: dlaczego wcześniej o tym nie pomyśleli?

PostNapisane: 20 wrz 2008, o 12:19 
Veteran

Bo im chomiki wyzdychaly z glodu. ;)

PostNapisane: 20 wrz 2008, o 12:25 

Pipboy napisał(a):
@Dreed

Ja myślę, że AoC i WAR, jakby nie było, mają taką samą grupę docelową. Premiera WARa jest jednak znacznie bardziej oczekiwana. Popatrzmy na to tak: po tych czterech miesiącach gra się może okazać failem. A nawet jeśli nie to i tak wielu ludzi będzie niezadowolonych i będzie szukać gry dla siebie. A jeśli w tym czasie rzeczywiście AoC podniesie się z kolan, to sukces mają gwarantowany.
Powiem jak jest u mnie: ja wykluczam grę w AoC w tej chwili, podczas gdy mogę pobawić się WARem . Natomiast w styczniu? Kto wie?
I w CDP chyba też tak uważają. No, ale pozostaje kwestia: dlaczego wcześniej o tym nie pomyśleli?

Dlaczego WAR był tak oczekiwany ponieważ fanów "kartkowych" i "sesyjnych" RPGów jak Warhammer jest na świecie multum tak samo jak było z WoWem..

Dla niektórych, jak dla mnie, opcja "pobawić się WARem" całkowicie nie wchodzi w grę, o tym gdzieś już pisałem, w gry WoWo podobne nie grywam.. a WAR do nich należy z cała stanowczością.. mam dość statycznych bitew kliknij by zabić :]

Ale pomijając moje poglądy każde rozwiązanie, oprócz biernego czekania wiąże się z kosztami.. więc jaka tu dbałość o graczy którzy od 2 miesięcy nie grali czaka jąć na serwer a teraz zostali hmm.. olani.. w mojej opinii.. PL wersja niczym się nigdy nie będzie różniła od wersji EU czy USA.. więc dla mnie obsuwa jest wynikiem tylko tego, że chłopaki nie dali sobie rady z ilością poprawek.. z nagrywaniem dialogów i polonizacją gry.. takie moje zdanie..

PostNapisane: 20 wrz 2008, o 14:45 

wybacz... przecież to nie jest gra na miarę sagi BG czy PT, tam to dopiero było dialogów (w szczególności PT) do przetłumaczenia

raczej dali sobie podstawy do wycofania się z tego przedsięwzięcia, za 3 miesiące to już nieliczni będą pamiętać że coś takiego jak PL wersja miała wyjść :P

PostNapisane: 21 wrz 2008, o 01:05 
Veteran

Moim zdaniem zastanawiaja sie jak spolszczyc quest "Blood of a whore" z Tortage. :D Niby gra 18+, ale chyba Bogusia Linde musieliby zatrudnic w najwyzszej formie z "Psow" zeby spolszczyc niektore dialogi. ;)

PostNapisane: 21 wrz 2008, o 09:39 

Eh.. szkoda gadać, jeżeli to punkt widzenia graczy jest najważniejszy dla Funcomu to z mojego punktu widzenia powinni grę wydać tego 2 października.
A tak pozatym to tego newsa narazie tylko na wp podali a na gram.pl go nie ma, w sklepie dalej pisze data 2 października ani na stronie cdp też nic o tym nie piszą. Sam wp zbytnio nie ufam więc może to jakaś pomyłka lub ester egg ;)

PostNapisane: 21 wrz 2008, o 21:43 

Nie ciesz się tak.. na stronie miesięcznika CD-Action też podali...

Cytuj:
Zła wiadomość dla wszystkich graczy czekających na premierę polskiej wersji AoC - nie odbędzie się ona w październiku, lecz dopiero w przyszłym roku.

Oddajmy jednak głos dyrektorowi marketingu CD Projektu, Marcinowi Marzęckiemu: „Tak naprawdę mamy dla graczy dwie wiadomości dotyczące Age of Conan: dobrą i złą. Zła wiadomość jest oczywiście taka, że premiera polskiej wersji Age of Conan nie odbędzie się w październiku, a nieco ponad 3 miesiące później, czyli w styczniu przyszłego roku. Skąd ta decyzja? Pod koniec wakacji odwiedziliśmy norweskie biuro Funcomu. Zaprezentowano nam masę nowości i poprawek, które zostaną wprowadzone do końca roku. Samo uruchomienie gry w trybie DX10 robiło olbrzymie wrażenie, a był to dopiero początek długiej listy zmian. Wkrótce stało się dla nas jasne, że już za kilka miesięcy Age of Conan będzie inną, o wiele lepszą grą niż ta, która miała premierę w maju. Dla CD Projekt i Funcom nie była to łatwa decyzja z punktu widzenia biznesowego. Stwierdziliśmy jednak, że najważniejsi są gracze i ich punkt widzenia, dlatego zdecydowaliśmy się przesunąć premierę w celu perfekcyjnego dopracowania gry. Dobra wiadomość jest taka, że polscy gracze otrzymają praktycznie nową grę – znacznie poprawioną i rozbudowaną względem oryginału. Za wszelką cenę chcemy uniknąć „grzechu” pośpiechu popełnianego ostatnio przez wydawców gier MMO. Zdecydowaliśmy się poczekać i zaoferować graczom grę, która będzie perfekcyjna i da im 100% satysfakcji.”

Po Pierwsze .. Nie Dziwie się ze CDP chce poczekać do Nowego Roku... Obecnie Gra nie oferuje tego co Funcom Zamierzał dać graczom.. masa błędów.. Po prostu Beta.. Mogę Dać se kończynę górną odciąć, ze nasi nam to wynagrodzą... jak nie niższym abonamentem chodź na 85% wydaje mi się ze tak będzie to innymi, wspaniałymi niespodziankami.. A jeśli Funcom da ciała to CDP powinno wynegocjować jeszcze niższy abonament.. Jak się nie mylę w Piątek miała miejsce premiera Crisis : Warhead .. Oczywiście ja już mam to grę i uważam ze na obecną chwile powinniśmy zająć się innymi produkcjami i poczekać .
Po Drugie.. Skoro to jest Oficjalne Forum Gry To dlaczego Dowiadujemy się o tym z innych źródeł ?? Co z tego ze teraz temat jest.. jak pierwszy post wzięty jest z wp.pl ??? :|

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona