98% racji Ama.
Moje doświadczenia ze współpracy z działami obsługi klientów są dokładnie takie same - kontaktują się niezadowolnie, a zadowoleni milczą.
Poza tym FC / CDP wiedzą, że jeśli chce wypromować gry MMO w kraju w którym mało kto wie czy w ogole one są, to musza trafić do casuali.
A casuale łatwiej odnajdą się w grze "takie Diablo tylko większe" niż "taki Quake tylko gorszy".
A te dwa procent w których Ama nie ma racji to:
Amarande napisał(a):
(...)Co do samego AoC, nadal podtrzymuje ze nie warto w niego grac mimo że to nowa poprawiona wersja 2009.
W ramach szukania argumentów w dysusji odnowiłem subskrypcję, pograłem troche i musze uczciwie przyznać, ze to dobra gra.
Owszem, ma wady. Ale jednocześnie jest o wiele bardziej grywalna niż to było w połowie 2008. Poprawa jest na tyle duża, że - choć zabrzmi to naiwnie - aż chce się wierzyć w najblizsze zmiany.
Połączenie serwerów (odbywajace się dziś od 13:00) przywróci poziom populacji do rozsądku, co powienno wzmocnić ekonomię gry, a zapowiadane na najbliższy patch zmiany powinny jeszcze bardziej zwiększyć grywalność.
Dlatego moim zdaniem warto właśnie teraz zagrać w AoC.
Jeśli najbliższe zmiany będą skuteczne to zdążysz odświeżyć sobie wiedzę jak grać w AoC i bedziesz gotowy na super zabawę. Jeśli natomiast okażą się porażką to właśnie teraz jest ostatnia chwila zanim zacznie się ostateczny upadek.