Tak się zastanawiam czy nie pograć sobie przez parę tygodni za free altami niskolevelowymi, na które nie mam zbytnio czasu farmiąc Khitaj i rajdując. Potem, gdy czasu na granie będzie więcej oczywiście wróciłbym do premium. W wakacje robię sobie zawsze przerwę od gry, żeby żonka była ukontentowana, że więcej czasu spędzam z nią

, no i zawsze wszelkie remonty itp. robimy w wakacje. Ale tak od czasu do czasu by się trochę pyknęło w AoC, a inne gry mnie już coś nie rajcują.
Ciekawy jestem czy jest możliwe takie wielokrotne "skakanie" między free a premium? I czy coś stracę przechodząc czasowo na free? (tzn. czy moje 80-tki, którymi nie będę grać na free jakoś nie ucierpią z tego powodu).
Rozumiem, że grając na free nie będę nabijał punktów mastery AA, ale przed 80 i tak mało ich się zdobywa więc to żaden problem. Ciekawe co z nadmiarowymi przedmiotami, które miałem w inwentarzu na altach, bo przecież rozmiar worków

i skrytki u tradera jest mniejszy o połowę na koncie free. Przepadną? Szkoda, że do paru lochów nie miałbym wejściówki, no ale da się to przeżyć.
No i ciekawe czy po przejściu na free czasowe szkolenie perków, które ustawiłem sobie będąc jeszcze na koncie płatnym będzie działać (a ustawiłem na każdej postaci te 540-godzinne). Nie chciałbym się zdziwić po powrocie na premium, że te perki się nie wytrenowały.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia z przejścia na konto bezpłatne z płatnego i podzieli się nimi.