Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skakanie między free a premium
PostNapisane: 16 lip 2011, o 11:41 
Veteran

Tak się zastanawiam czy nie pograć sobie przez parę tygodni za free altami niskolevelowymi, na które nie mam zbytnio czasu farmiąc Khitaj i rajdując. Potem, gdy czasu na granie będzie więcej oczywiście wróciłbym do premium. W wakacje robię sobie zawsze przerwę od gry, żeby żonka była ukontentowana, że więcej czasu spędzam z nią :) , no i zawsze wszelkie remonty itp. robimy w wakacje. Ale tak od czasu do czasu by się trochę pyknęło w AoC, a inne gry mnie już coś nie rajcują.

Ciekawy jestem czy jest możliwe takie wielokrotne "skakanie" między free a premium? I czy coś stracę przechodząc czasowo na free? (tzn. czy moje 80-tki, którymi nie będę grać na free jakoś nie ucierpią z tego powodu).
Rozumiem, że grając na free nie będę nabijał punktów mastery AA, ale przed 80 i tak mało ich się zdobywa więc to żaden problem. Ciekawe co z nadmiarowymi przedmiotami, które miałem w inwentarzu na altach, bo przecież rozmiar worków :?: i skrytki u tradera jest mniejszy o połowę na koncie free. Przepadną? Szkoda, że do paru lochów nie miałbym wejściówki, no ale da się to przeżyć.

No i ciekawe czy po przejściu na free czasowe szkolenie perków, które ustawiłem sobie będąc jeszcze na koncie płatnym będzie działać (a ustawiłem na każdej postaci te 540-godzinne). Nie chciałbym się zdziwić po powrocie na premium, że te perki się nie wytrenowały.

Może ktoś ma jakieś doświadczenia z przejścia na konto bezpłatne z płatnego i podzieli się nimi. :)

Tytuł: Re: Skakanie między free a premium
PostNapisane: 16 lip 2011, o 15:01 
Recruit

przedmoty nie gina
sloty w bagu robia sie ciemne, przedmioty do nich wlozone mozna z nich wyjac ale nie mozna wlozyc spowrotem bo slot jest nieaktywny
po powrocie do premium slot robi sie aktywny i mozesz dlaej go uzywac. itemy nie gina.
co do ustawionych perkow nei wiem.

PostNapisane: 16 lip 2011, o 16:07 
Chieftain

Perki chyba po upływie opłaty za konto przestają się trenować. Jak wyjechałam do sanantorium, to mi się konto zamroziło i perki nie wytrenowały się do końca, chociaż czasu offline było tyle co trzeba.

PostNapisane: 16 lip 2011, o 17:34 
Veteran

Dzięki Xionc za wyjaśnienie sprawy z inventory.

Arrima napisał(a):
Perki chyba po upływie opłaty za konto przestają się trenować. Jak wyjechałam do sanantorium, to mi się konto zamroziło i perki nie wytrenowały się do końca, chociaż czasu offline było tyle co trzeba.

To może coś zmienili, bo po moim ostatnim powrocie (w kwietniu) wszystkie ustawione przed zawieszeniem abonamentu perki miałem wytrenowane i żałowałem, że tylko na ToSie sobie 540-godzinny ustawiłem.

PostNapisane: 6 sie 2011, o 02:20 
Veteran

Jednak perki się ćwiczą jak się nie płaci abonamentu, tuż przed upływem abo ustawiłem sobie na każdej postaci 540-godzinne, teraz wróciłem i wszystko wytrenowane.
Fajnie, m.in. stormfield już mam zmaksowany. :)

Dlatego jak ktoś planuje dłuższą przerwę od gry i płacenia, niech sobie ustawi jak najbardziej czasochłonne perki do wyćwiczenia.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]