Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Key-Pl
PostNapisane: 23 gru 2009, o 11:39 

Witam, chciałbym zacząć grać w AOC jednak szkoda mi kasy na edycje pudełkową. Szukałem na allegro oraz innych serwisach świadczących usługi sprzedaży Key oraz Pre-Paidów jednak nie znalazłem nigdzie do kupienia CD-Keya do Polskiej wersji gry, więc pewnie takowych nie ma. Podczas szperania po necie znalazłem kilka informacji i odnośnie nich mam pytanko:

Jeśli kupię CD-Keya na serwery EU i aktywuję nim konto, czy będę mógł przenieść moje konto na serwer PL? Gdzieś właśnie takie coś wyczytałem że można tak zrobić jednak jest to informacja nie potwierdzona dlatego też pytam:)

Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

Arenos

Tytuł: Re: Key-Pl
PostNapisane: 23 gru 2009, o 13:51 

omg znów... konta na pl można przerabiać tylko gdy zostały założone przed 21.01.09

PostNapisane: 23 gru 2009, o 19:58 

A tak przy okazji Arenos, skoro szkoda Ci kasy na edycję pudełkową to sobie raczej nie pograsz. Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak kombinują w jakiś inny sposób założyć sobie konto, szukają keyów byle gdzie, podczas gdy najprościej jest iść do sklepu, kupić grę lub ją zamówić i nie ma problemu. W jakikolwiek sposób byś założył konto i tak zapłacisz prawie identyczną cenę.

Klin-ton-yin, Khitan Herald of Xotli
Lvl 51 Crom PvE

PostNapisane: 23 gru 2009, o 22:43 

I tu się mylisz, wersja pudełkowa kosztuje około 120zł natomiast Key-EU można kupić za 40zł czyli 80zł nam zostaje jest to około 3 miesiące grania, jeśli dla ciebie jest to podobna cena go gl. Nie każdy może sobie pozwolić na wydanie jednorazowo 120zł, dlatego ludzie myślą jak taniej można pograć:)

Wracając do tematu wysłałem meila do Działu obsługi klienta Age of Conan z podobnym pytaniem i odpowiedz była jasna oto ona:

Witam,

Istnieje możliwość przeniesienia europejskiego konta na polskie serwery. W tym celu po założenia konta należy się z nami skontaktować podając jego nazwę. Przeniesienie konta jest usługą darmową.

Z tej odpowiedzi można jasno wywnioskować że można w ten sposób założyć nowe konto i grać na serwerach PL. Nie ma żadnej wzmianki o tym iż można przerobić tylko i wyłącznie konto które było założone przed 21.01.09r. Jednak dla pewności wyślę jeszcze jedno zapytanie odnośnie tego:)

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

Arenos

PostNapisane: 23 gru 2009, o 22:59 

jeśli to jest info z cdp to oni g wiedzą, wiem co mam wpisane w informacji o koncie

Cytuj:
Zmień swoje konto na polskie
"Ta usługa pozwoli ci na zmianę twojego istniejącego konta z normalnej wersji EU na wersję polską. Twoja postać oraz pozostały czas gry zostaną przeniesione na polski serwer PvE Rothat. Po przeniesieniu swojego konta do wersji polskiej, nie będzie można już zalogować się do normalnych serwerów Age of Conan EU.

Transfer konta zajmie 30 minut i będzie wymagał całkowitego wylogowania z gry.

UWAGA: Poczta twojej postaci nie zostanie przeniesiona wraz z postacią. Upewnij się, że posiadasz wszystkie ważne listy ze swoich skrzynek w momencie transferu postaci.

Usługa jest niedostępna dla kont utworzonych przed 22 stycznia 2009."

tam jeszcze był link do http://www.aoc2009.pl/community... jak by jeszcze http://www.aoc2009.pl działało... :lol:

Edit. teraz działa... :P

ps Klintonix... to ty nie wiesz... każdy polak kombinuje...

PostNapisane: 23 gru 2009, o 23:05 

Meila napisałem do konto_aoc@gram.pl. Chwilkę temu napisałem 2 meila z taką informacją:

Witam,

dziękuję bardzo za odpowiedz jednak mam jeszcze jedno pytanie, wyczytałem na forach internetowych iż przerobić konto EU na PL można tylko i wyłącznie takie które zostało założone przed 21.01.09, natomiast nowych kont EU nie da się przenieść na serwery PL. Więc jaka jest prawda?

Jeszcze jedno krótkie pytanko odnośnie kont Trial na serwerach PL. Zrobiłem konto trial, przy zakładaniu miałem opcję konta na serwery EU oraz US wybrałem EU nie było nigdzie serwerów PL. Czy można pograć na serwerach PL na koncie trial? Jeśli tak to jak to zrobić? I czy po zrobieniu takiego konta będę mógł wpisać CD Key do wersji EU i przerobić to konto na konto PL?

Dziękuję i pozdrawiam.

Arenos

Teraz czekam na odpowiedz, zobaczymy co napiszą. A odnośnie kont trial na serwery PL masz jakąś wiedzę?:)

PostNapisane: 23 gru 2009, o 23:56 

Konta trialowe jak na razie są na serwy EU i US. Na PL już chyba od ponad pół roku nie ma.

Yildun napisał(a):
ps Klintonix... to ty nie wiesz... każdy polak kombinuje...

Fakt, ale ja wole zawsze proste rozwiązania :P

Arenos napisał(a):
I tu się mylisz, wersja pudełkowa kosztuje około 120zł natomiast Key-EU można kupić za 40zł czyli 80zł nam zostaje jest to około 3 miesiące grania, jeśli dla ciebie jest to podobna cena go gl. Nie każdy może sobie pozwolić na wydanie jednorazowo 120zł, dlatego ludzie myślą jak taniej można pograć:)

Również fakt, skoro nie każdy sobie może pozwolić to trzeba trochę oszczędzić tak jak to było w moim przypadku, trafiłem nawet na promocję i kupiłem grę za 79 zeta (tak przy okazji zwracam honor :D ). A jeśli chodzi o płacenie za MMORPGi to niektórzy (nie mówię wszyscy) co miesiąc mają gdzieś oszczędzanie i kombinowanie :P

Klin-ton-yin, Khitan Herald of Xotli
Lvl 51 Crom PvE

PostNapisane: 24 gru 2009, o 00:12 

Klintonix napisał(a):
Konta trialowe jak na razie są na serwy EU i US. Na PL już chyba od ponad pół roku nie ma.

No nic szkoda.

Klintonix napisał(a):
Arenos napisał(a):

Również fakt, skoro nie każdy sobie może pozwolić to trzeba trochę oszczędzić tak jak to było w moim przypadku, trafiłem nawet na promocję i kupiłem grę za 79 zeta (tak przy okazji zwracam honor :D ). A jeśli chodzi o płacenie za MMORPGi to niektórzy (nie mówię wszyscy) co miesiąc mają gdzieś oszczędzanie i kombinowanie :P

Hehe no widzisz, sam taniej kupiłeś:) Oj tam nie trzeba zwracać honoru to tylko rozmowa... każdy ma swoje zdanie na jakiś temat i tyle:)

Edit:

Właśnie dostałem odpowiedz na moje pytanie brzmi ona następująco:

Witam,

Na polski serwer można przenieść każde konto. Konta założone przed 21 stycznia użytkownik mógł przenieść samemu za pomocą odpowiedniej opcji dostępnej w ustawieniach konta.

Jeżeli chodzi o wersję trial gry to niestety na chwilę obecną nie jest ona dostępna dla polskiego serwera.

Proponuję napisać o tym gdzieś w temacie podwieszonym, jest to informacja którą wielu ludzi poszukuje:)

Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ]