Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z patcherem/uruchomieniem do polskiej bety AoC
PostNapisane: 28 gru 2008, o 18:01 

Występuje u mnie pewien problem tzn, próbuje przejrzeć sobie polską beta wersję gry a mam angielskiego clienta, który jak widnieje w instrukcji powinien być spatchowany poprzez pewien plik do ściągnięcia od CD-Projectu. I w tym szkopuł, że po zakończeniu ściągania odpowiednich rzeczy (ponad 4,7GB) patcher bez przerwy się resetuje przy próbie uruchomienia gry. Czasami nawet nie da się odpalić patcher'a bo piszę, że gra/instalator już jest w tle. Dodam tylko, że wcześniej miałem błąd z d9dx oraz to, że nie updatowałem samej gry z oryginalnych serwerów przed patchowaniem do polskiej bety. (tj client jest "czysty" wprost z pudełka) także czyściłem wszystko co pozostało po Age Of Conan przed instalacją, więc gra była instalowana jak nowa. Mam nadzieję, że nie namieszałem zbytnio w swojej wypowiedzi. Proszę o rychłą odpowiedź!

(Przepraszam za podwójny temat, ale wydaje mi się, że powinien być i tu i tu.)

Tytuł: Re: Problem z patcherem/uruchomieniem do polskiej bety AoC
PostNapisane: 28 gru 2008, o 18:45 
Recruit

mjrDrake napisał(a):
Występuje u mnie pewien problem tzn, próbuje przejrzeć sobie polską beta wersję gry a mam angielskiego clienta, który jak widnieje w instrukcji powinien być spatchowany poprzez pewien plik do ściągnięcia od CD-Projectu. I w tym szkopuł, że po zakończeniu ściągania odpowiednich rzeczy (ponad 4,7GB) patcher bez przerwy się resetuje przy próbie uruchomienia gry. Czasami nawet nie da się odpalić patcher'a bo piszę, że gra/instalator już jest w tle. Dodam tylko, że wcześniej miałem błąd z d9dx oraz to, że nie updatowałem samej gry z oryginalnych serwerów przed patchowaniem do polskiej bety. (tj client jest "czysty" wprost z pudełka) także czyściłem wszystko co pozostało po Age Of Conan przed instalacją, więc gra była instalowana jak nowa. Mam nadzieję, że nie namieszałem zbytnio w swojej wypowiedzi. Proszę o rychłą odpowiedź!

(Przepraszam za podwójny temat, ale wydaje mi się, że powinien być i tu i tu.)

Namieszałeś, ale nie takie rzczy już ludzie pisali... :)

Zacznijmy więc od poczatku, czyli ustalmy co się właściwie stało.

1. Miałeś instalkę AoC EU, na któej wyśtępował błąd d9dx. Usunąłeś ją w całości.
2. Zainstalowałeś od nowa klienta EU z płyty
3. Wrzuciłeś PL Beta Patch.
4. Klienta EU Box + PL Beta Patch sciągnął 4,7 GB danych
5. Teraz gdy uruchamiasz klienta masz błąd polegający na ciągłym resetowaniu się go.

Czy tak?

P.S.
Problem z komunikatem o tym, ze program już działa w tle oznacza dokładnie to co mówi komunikat - program już działa i nie należy mu przeszkadzać uruchomiając jego drugą kopię.

PostNapisane: 28 gru 2008, o 19:05 

Prawie.

Gra była odinstalowana ale pliki zostały (które usunąłem przed zainstalowaniem jej od nowa) Błąd d9dx wystąpił po pierwszym spaczowaniu do polskiej bety. Plik ściągnąłem i od tej pory występuje błąd z patcherem. Dodam, że już 2 raz grę przeinstalowałem i ściągnąłem patch.

I co w związku z tym, bo chcę przetestować wersje beta?

PostNapisane: 29 gru 2008, o 16:47 

Kumpel miał to samo i pomogło. Spróbuj zainstalować najnowszego DirectX 9.0c z listopada 2008.

Tu masz linka:
http://tech.wp.pl/cid,18774,info_id,126 ... caid=173a8

PostNapisane: 29 gru 2008, o 20:44 

Niestety nic. Może wpierw trzeba było spaczować oryginalnego clienta, a potem dopiero polskie updaty?

PostNapisane: 29 gru 2008, o 21:52 
Recruit

Bardzo możliwe... ja najpierw miałem działjącą wersję EU, a dopiero potem dałem patcha PL.
Z tego co wiem, to patch PL modyfikuje między innymi plik odpowiadający za wskazanie serwera z poprawkami, więc możłiwe, że po jego dodaniu Twój klient nie może się połączyć z właściwym serwerem.

PostNapisane: 21 lis 2009, o 23:05 

Witam mam podobny problem, z tym, ze mam orginalną PL wersję, instaluję, grę, 1 potem 2 potem 1 płyta, pożniej ściąga pacze i przy ostatnim tym największym 1,8 gb wywala paczera, wyświetla pytanie, o wysłanie informacji do funcomu z infem o błędzie, i od tego momentu prestaje się włanczac klijęt paczera, po drógim kliknięciu pisze, że jeden już jest uruchomiony, w panelu widac włączony conanpaczer.exe, ale nie widac na pulpicie paska ze stanem sciagania i nie wiadomo czy pobiera pacz, czy śpi. Przeinstalowałem grę usunęłem wszystko z dysku na którym był instalowany AoC i znów to samo. :(

Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]