Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PAMIĘTNIKI Z WYPRAW
PostNapisane: 9 lis 2010, o 21:04 
Recruit

Skoro to koniec, to pozwolę sobie na wpis tutaj właśnie, czego wcześniej nie chciałem robić, by nie popsuć spójności działu i nie rwać wątków fabuły.
Vespen... Vespen... naprawdę to mi się nie zdarza często, ale jednak brakuje mi słów. Zawsze z zazdrością czytałem wersy Twoich opowiadań. Nie zarzucaj sobie niedoskonałości warsztatu, wszak on wzrasta w miarę tworzenia - wraz z pisarskim talentem - a tego Ci nie brakuje. Ba, mógłbyś nim obdzielić niejednego grafomana, za którego sam (zupełnie niesłusznie) z uporem maniaka się podajesz.
Trzymaj kurs, grzej nasze serca i nie wypuszczaj nas spod czaru !!!

PostNapisane: 10 lis 2010, o 15:56 
Recruit

Catgern jest moim serdecznym kolegą z „reala” stąd te przesłodzone peany na moją cześć, zupełnie zresztą nie zasłużone. Tym niemniej dziękuję Cat za pochlebną recenzję mych ostatnich wypocin. Z chęcią jednak ja bym coś dobrego napisał o twoich nowych tekstach.
Muszę Wam moi drodzy zdradzić pewną drobną tajemnicę. Catgern prosił mnie już dawno temu abym o nim nie pisał. (Konstruując wówczas koncepcję fabularną jego awatara zmuszony byłem diametralnie zmienić historię i z Droo uczynić główną bohaterkę. Pierwotnie miała być tylko nieistotnym epizodem. Dlatego opowiastka o romantycznej i tragicznej miłości Cata do pewnej tajemniczej stygijskiej księżniczki nie powstała, a jedynie okruchy tej bajki gdzieniegdzie się później pojawiały)
Ostatnio doszliśmy z po dyskusji z Catem do wniosku ,że kogo bym nie umieścił bohaterem historii to albo wkrótce przestaje grać, albo odchodzi z gildii. W takim razie chyba by bezpieczniej było, gdybym zdecydował się oczywiście dalej pisać o Hyborii, abym ewentualnymi bohaterami uczynił postaci niezależne. Członkowie Last Bastion pojawiali by się tylko, w krótkich epizodach. Nikt wtedy nie musiałby się wstydzić, że oto Vespen jakieś grafomańskie kocopoły i banialuki o nim bazgrze, choć to tylko wytwór wyobraźni autora a nie realna postać.
Nie zapoznałem się nigdy niestety z twórczością Howarda, a świat Conana znam tylko z filmów i tej gry. Moje historyjki są więc wypadkową tych doświadczeń plus pewne autorskie pomysły i modyfikacje. Każdy z bohaterów musi być zdefiniowany jako jednostka śmiertelna inaczej historia nie miała by żadnego napięcia, a jej sens byłby wysoce wątpliwy. Opowieść rządzi się zupełnie innymi prawami niż gra stąd przetransponowanie w miarę wierne byłoby niemożliwe, a nawet jeśli to zupełnie nielogiczne lub beznadziejnie głupie. Dlatego opowiadanka moje znacznie miejscami odbiegają od realiów ulubionej przez nas gry.
Mam pewien pomysł na następną historię ale na razie jest to wstępna faza projektu i nie wiem czy kiedykolwiek się za niego zabiorę.
Vespen

PostNapisane: 10 lis 2010, o 17:20 
Recruit

Z niecierpliwoscia bedziemy czekac na chwile ktora moze nadejdzie jesli zdecydujesz sie wziac za te historyjke, ktora kolebocze Ci sie po glowie. Ja zawsze czytalem z zaprtym tchem przygody naszych bohaterow i sprawialy mi one wielka frajde, dawaly mozliwosc choc na chwile powrocic wspomnieniami do tych chwil.... ech rozmarzylem sie. Opowiadania fantastyczne, raz jeszcze wielkie dzieki. Co do tego ze bohaterowie przestawali grac, wina niejest w tym ze pojawiali sie w powiesci lecz bardziej prozaiczna, real life nieraz wymusza na nas pewne postawy i dzialania.

ostatniej czesci jeszcze nie czytalm zgralem sobie na tel kom i jak zwykle poczytam gdy bedie mialna stroj i dogona ku temu chwile, gdyz uwielbiam delektowac sie Twoja tworczoscia i nie lapac jej w pospiechu.

Mysle ze nieraz jeszcze niejeden z nas powroci do Twych powiesci przypomniec sobie jak to biegalismy razem po Hyborii. Ja odnajduje w nich siebie i Czarnego jak przemierzalismy bezkres dziewiczego dla nas serwera Twilight, potem piersze przygody z IX. Jest tu wszystko czego mi potrzeba do przywolania wspomnien tak zywych.

Dzieki Ci za to Vespenie.

PS. takem czul ze to Zatara i jego "ekipa" knula nikczemnie, Twe stronice potwierdzily me domysly :lol: :D

PostNapisane: 10 lis 2010, o 19:46 
Veteran

Ja sobie to musze wydrukowac, bo mnie czytanie z ekranu meczy straszliwie. Jako ze szanuje prawa autorskie, jak i samego autora, zwracam sie z zapytaniem: czy moge? ;)

PostNapisane: 11 lis 2010, o 12:33 
Recruit

Możecie robić z tymi historyjkami co chcecie :D Są naszym wspólnym doświadczeniem.
Następna historia będzie nieco odważniejsza. Jako, że nasza gildia skupia dorosłych a gra jest mocno seksistowska to naturalnym wydaje się ,że musi być nieco więcej odważnego erotyzmu.Głupio mi było tak pisać o znanych mi ze słyszeniach koleżankach i kolegach więc bohater będzie niezależny, aby nikt oprócz mnie nie poczuł się zażenowany :oops:

PostNapisane: 11 lis 2010, o 22:06 
Chieftain

Ponieważ ten wątek jest bardzo długi to jak masz ochotę na rozwijanie swojego pisarskiego talenu, ku naszej uciesze, to prosze Cię Vespen o założenie nowego tematu. łatwiej będzie się połapać. ;)

PostNapisane: 12 lis 2010, o 11:49 
Veteran

O mnie mozesz wypisywac odwaznie. Ja sie nie boje. Tylko bez momentow z Yaremka prosze. :lol:

PostNapisane: 15 lis 2010, o 04:09 

Vespen. Krotko i na temat. Masz zajebisty talent!!! Jestem pelen podziwu :)
Z niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3