Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jako,że....:)
PostNapisane: 4 lis 2011, o 16:16 
Clansman

..jestem jedynym i ostatnim bastionem czysto pvp w tej gildii....proponuję pogawędke o problemach klas...lub chęci grania pvp na serwerze pve.

wiem,że wielu ludzi się blokuje z przyznaniem się ,że "czegoś" nie wiem...to tak jak z miasmą na Hatorce....niby prosto, logicznie i ..."ni w ząb:)"..

mam jakąś więdzę....szkoda jej...mogę przekazać --zwłaszcza guardom.

mechanika nie jest mi obca..ciężkich też mam..mają podobna mechanikę.

berbem też wymiatam:)

nie gadam o casterach:)-wiem jak ich bić -nie nimi grać.:)

p.s..Siduth potwierdz,że moge o tym pogadać:):)

Tytuł: Re: Jako,że....:)
PostNapisane: 4 lis 2011, o 17:00 
Clansman

Przyznam, że sporo myślałem o pvp tym bardziej, że kiedyś grałem w L2, które jest na to mocno nastawione. Ale nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w AoC, a mam demo więc niczego się od Ciebie nie dowiem :P Chociaż z drugiej strony robię alta guarda więc śmiało możesz napisać jakieś noł hał, na pewno się przyda i zostanie dla potomnych :D

BTW jak jest z oblężeniami, bo żadnego infa o siege nie widywałem w AoC, a w L2 to w sumie była kwintesencja pvp ;]

PostNapisane: 4 lis 2011, o 18:38 
Clansman

Sige...no tak to niedopracowane kur....two w AOC...za duże mapy...za duże grupy po obu stronach..=crash w 70% przypadków...dlatego tak sporadycznie się to odbywa.

Ogólnie kiedyś posiadanie BK było wyznacznikiem "dobrej "gildii w pvp..niestety praktyka pokazała,że błędy samej gry i gildie "molochy" zdecydowały o losach i schamatach pvp...temat rzeka...ale odkąd wprowadzono zmiany --- BK(czytaj Battel Keep..czy jakos tak:))stało się mało przydatne..ogólnie może daję przewagi ok 5 %.. a przy ogarnietym graniu większą rożnice robi założenie setu pvp/pve...

co do demo..znałem tylko dwóch " mega zdolnych" w pvp..niestety nie grają na tym serwie..to Cię nie wyślę do nich.----sry...ale co do Demo..filozofia to chyba nie jest..jak zabija sięgo podobnie do sina to i schemat gry podobny:):):) :D

co do guarda..konkretne pytanie-konkrętna odpowiedź będzie...:)

PostNapisane: 7 lis 2011, o 19:17 
Clansman

No dobra..zainteresowanie tematem słabe ,więc dodam tylko coś od siebie dla początkujących....

Mini...6 na 6..

zasady młotkowato proste...

bijesz w pierwszej kolejności najwyższy dps u przeciwnika....(sin ,demo,hoks,tos)

zatrzymujesz ciężkiego kiedy się da(zignorowany bardzo niebezpieczny)..

najpierw bijesz wyski dps..potem cielaka,który najbardziej przeszkadza...(barb,bs,renger)...

potem lekarza...zazwyczaj jak jest to first TOS..potem misiek mitra na końcu...

a na samym końcu całą drużyną wsiadasz na tanków...

inna taktyka, to nubstwo:)...

powodzenia.

PostNapisane: 8 lis 2011, o 22:44 
Clansman

Tyle to nawet ja wiem w sensie schemat: dps, heal i tank :D Ale na pewno cenne info, szczególnie, że napisałeś klasy. BTW może się umówimy kiedyś gildiowo na mini? zrobimy 2 grupy po 6 osób, powinna być fajna zabawa, co wy na to? :)

Troch marudzenia. Z doświadczenia wiem, że w L2 nawet magowie dawali radę, kwestia ogarnięcia, a w AoC odnoszę wrażenie, że taki barb, sin czy hox wykręca masakryczny dps, czyli w PvP raczej te klasy powinny wymiatać? Przyznam, że zrobiłem demo ze względu na dps, teraz jak widzę jak wy gracie to pewnie zrobiłbym barba albo hoxa, bo demo trochę mnie rozczarował. Łudzę się, że jak dobiję perki do 5 i wpadnie trochę sprzętu z frakcji + t3 to w końcu odczuję różnicę bo nawet zmiany buildu na max dps niewielką poprawą zaowocowały.

PostNapisane: 9 lis 2011, o 00:52 
Clansman

Demo--- jedna z najwyżej fragujących postaci w AoC..rekordy fragowe padają właśnie na demo,renger,barb...

w AoC każda klasa wymiata-w odpowiednich rękach..trzba brac pod uwage,że dobranie klasy "pod siebie "jest czasami ważniejsze niż sam wiedza o klasie.

Niestety na tym serwerze można porównywać jedynie grupowo..ale zapewniam Cię ,że Demo słaby nie jest.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]