Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: PVP pytanko
PostNapisane: 6 wrz 2009, o 20:08 

Witam, jestem początkującym graczem, gram na serwerze PVP heroldem, w moich dotychczasowych starciach pvp zawsze bylem przegranym nawet pomimo wyrównanych poziomów. Gracz który mnie atakuje krąży wokół mnie jak sęp, przez co trafic go nie mogę, w związku z tym pytam się czy rzeczywiście takie krążenie utrudnia mi zadawanie ciosów?? jak się bronic, jak robić to w ten sam sposób.

Tytuł: Re: PVP pytanko
PostNapisane: 23 wrz 2010, o 14:54 
Recruit

PvP w zasadzie nie da się opowiedzieć. Trzeba praktykować i przychodzi samo, nim się człowiek obejrzy.
Tak, ruch postaci utrudnia przeciwnikowi zadanie celnego ciosu (ideałem jest być zawsze za plecami wroga)
Jeżeli grasz heroldem, to się nie przejmuj, tylko ćwicz, a efekty przerosną Twoje oczekiwania (ja gram barbarianem i powiem Ci, że pokonanie herolda na takim samym levelu i o podobnych umiejętnościach gracza uważam za duży sukces).
Ważnym elementem w pvp jest CC (crowd control). Inwestuj punkty w stuny, rooty, snary, knock backi - prawdę mówiąc to crowd controle wygrywają pojedynki...

PostNapisane: 23 wrz 2010, o 16:06 
Veteran

jak mi ktos madry powiedzial: najpierw muszisz milion razy dostac w dupe, zostac zeszmaconym i nie zlamac sie, to sie nauczysz pvp. :D

PostNapisane: 12 lut 2011, o 13:25 

Ja praktykowalem Hoxa w pvp dosc dlugo ( ponad rok ) mysle ze nie jestem najgorszym hoxem na Cromie a przynajmniej nie bylem za moich czasow wiec powiem tak.
Jak chcesz lac ludzi HoXem to zakasaj rekawy i do roboty :P To nie jest taka latwa klasa na pojedynki 1v1 jak sie wydaje Dla ułatwienia graj z drzewkiem Possesion bo Avatar to jest przeje i HARCORE :twisted: OD Razu powiem ci kogo nie pokonasz jjak ma skilla :D ( DT-niema lipy, Barb-tylko jak grasz avatarem jedziesz kazdego z palcem, Assassin - Avatar daje rade tylko, BearShaman- Haha xD poznasz uczucie jak to zjedziesz mu cale hp prawie a on sie odleczy a 3 sec i masz dola :P, ) a co do reszty klas moim zdaniem jak ogarniesz to nie powinno byc trudnosci strasznych :P ( nigdy nie zuywaj phoenix cloak vs Necro xD )
Ogólnie to Ci powiem ze Hox jest gowniany kiedys byl dobry mogl na raz zapier ale teraz jest coraz gorzej.. ( moim zdaniem za maly dmg meele jak na clothy ) ale nie bede sie rozpisywal bo mnie zaraz Falka lzami zaleje xDDDDDD Tyle ode mnie xD
AHA I Ty nie masz sie bronic masz gnoja dorwac przytrzymac przy sobie i zdeptac ( Hox musi zabijac szybko inaczej sie wyczerpie i lipton ;p)

PostNapisane: 15 lut 2011, o 09:59 

Ja mialem podobny problem Sin'em, ktoremu jeszcze trudniej chyba trafic przeciwnika niz Hox'owi ze wzgledu na zasieg broni. Jest jeden taki myk. Jako, iz kazdy gracz robi wszystko by wlezc ci na plecy, zaczyna najczesciej strafe'owac obracajac sie jednoczesnie przodem do ciebie by moc celnie punktowac. Z reguly ludzie robia to machinalnie i po dosc ciasnym okregu. Ty musisz pamietac ze fajnie jest trafic wszystkie elementy comba, ale najwazniejszy jest finalizator. Podczas elementow mozesz sie swobodnie ruszac - podczas finalizatora nie, gdyz go spalisz (no chyba ze skipujesz ale to juz inny temat). Jak juz wyzej wspomnialem jest jeden myk. Zwyczajnie zrob kilka kroczkow do tylu w momencie gdy okrazajacy cie przeciwnik bedzie staral sie wlezc ci na garba, jednoczesnie odpalajac finalizator. Jesli wymierzysz to odpowiednio - role sie odwracaja. Gosc elegancko ustawia sie od frontu pleckami do ciebie i to ty znalazles sie od zakrystii i klepiesz delikwenta po grzbiecie. Proste w zalozeniu, wymaga praktyki w wykonaniu, niebotycznie skuteczne (szczegolnie na sin'ow).

Jednoczesnie podzielam opinie kolegow - cwiczyc, cwiczyc, zacisnac poslady i dalej cwiczyc.

Pozdrawiam

PS. Mniemam ze poruszasz sie WSAD'em a przyciski A i D masz ustawione na poruszanie na boki a nie na obracanie kamery.... Kamere obracasz z wcisnietym prawym przyciskiem myszy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]