Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Handlarz-Czyli gdzie kupić potrzebne przedmioty ?
PostNapisane: 11 lut 2009, o 13:59 

Witam ! Chciałbym się zapytać o coś-może-trywialnego (jestem mało doświadczonym graczem więc proszę o wyrozumiałość).Mianowicie gdzie można kupić potrzebne do produkcji broni/zbroi itp. surowce ? Wiem że dostane takowe surowce u [Handlarza] na Równinach Lachejskich w tej małej wiosce "obok jeziorka".Ale...no właśnie-nie wszystkie bo np. srebra ,miedzi czy drewna kolega nie sprzedaje i tu moje pytanie-czy takowe surowce mogę zdobyć tylko poprzez prace własną (akurat posiadam skill wydobywania kruszców jednak już drewna nie umiem pozyskiwać) czy da rade je gdzieś kupić ,nie licząc punktów handlowych ?

Tytuł: Re: Handlarz-Czyli gdzie kupić potrzebne przedmioty ?
PostNapisane: 11 lut 2009, o 21:58 
Veteran

Hmm naucz sie rabac drewno. :D Gdzies tam kreci sie trener od siekiery. Generalnie wszystko mozna sobie wykopac, zlootowac albo kupic.

PostNapisane: 14 lut 2009, o 12:31 

Thx. Tyle że ja już mam dwa skille (kowalstwo i zbieranie kruszców).Czy aby być mistrzem kowalstwa (do produkcji niektórych broni potrzeba drewna) muszę zmieniać skille jak rękawiczki ? Tzn.raz być zbieraczem kruszców ,raz drwalem ?

PostNapisane: 14 lut 2009, o 17:47 

To działa trochę inaczej... możesz mieć na raz 2 profesje "wytwórcze" (np. kowala i alchemika) i wszystkie "wydobywcze" (drwal, kopacz itp)

PostNapisane: 15 lut 2009, o 11:22 

A jeśli chodzi o kupno surowców w punkcie handlowym to w grze jest bug. Nie widać wszystkiego nawet jeśli wyszukujesz po nazwie.
np miedź
Wystawiłem 47 szt. miedzi w punkcie. Po chwili na czacie ktoś woła , że chce kupić miedź.
Informuję go , że wystawiłem a on mi mówi , że w punkcie nie ma miedzi. Wróciłem do punktu i sprawdziłem. Rzeczywiście części przedmiotów wystawionych na aukcję po prostu nie widać. Czasem pomaga zmienić kolor z "wszystko" na "białe" ale nie zawsze.

Takie bugi są wkurzające.

PostNapisane: 17 lut 2009, o 13:49 

Thx.Nie wiedziałem że do tej "ograniczającej dwójki" liczą się tylko skille wytwórcze :)
To bardzo przydatna informacja ,której nie znalazłem w stosie rozkładówek i instrukcji jakie producent dołączył do gry.

Fakt że bugów jest jeszcze kilka i potrafią mocno napsuć krwi.Liczę jednak że twórcy jak i dystrybutor gry podejdzie do polaków poważnie i szybko wyjdą odpowiednie patche.Gra jest super i szkoda by było gdyby tak świetny projekt zginął przez bugi.Notabene w innych produkcjach MMO tez trochę ich jest :) No ale koniec off-topica.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]