Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Martwy Launcher
PostNapisane: 17 sty 2012, o 13:20 
Clansman

Postanowiłem sobie zainstalować AoC jeszcze na lapku. Robię wszystko tak jak przy pierwszej instalacji. Czyli ściągam ze strony funcomu instalator, instaluję, odpalam launcher, a on nic...
http://img832.imageshack.us/img832/9442/przechwytywanieds.png
To chyba nie powinno tak wyglądać, prawda? Co może być nie tak?
Poza tym wygląda on inaczej niż ten, który mam na PCku.

Tytuł: Re: Martwy Launcher
PostNapisane: 17 sty 2012, o 14:10 
Recruit

a parametry klapka?

PostNapisane: 17 sty 2012, o 16:01 
Recruit

Nie jestem pewien, czy tak powinien wyglądać launcher. Być może ja mam inny, bo mam wykupiony dodatek "Godslayer" - khitajski... Taki też mam launcher - khitajski właśnie.
Być może konto od początku deklarowane jako free powinno posiadać taki akurat ekran startowy, jaki pokazujesz.
Muszę dodać, że tak właśnie, jak u Ciebie - wyglądał stary launcher z początków gry! Może w tym jest problem - masz jakiegoś starego clienta (chociaż ten z kolei powinien sam zrobić sobie update)... Dużo niewiadomych, jak dla mnie. Proponuję ściągnąć grę od nowa z oficjalnej strony i spróbować jeszcze raz.

PostNapisane: 17 sty 2012, o 17:06 
Clansman

Trochę googlowałem i chociaz odpowiedzi nie znalazłem, to obcykałem przynajmniej to.
Dla przyszłych poszukiwaczy z podobnym problemem:
Przez folder gry należało odpalić SimpleConfig.exe , którego z jakichś powodów nie da sie odpalić przez launcher. W tym configu zmienić język na angielski. Wtedy po odpaleniu dostałem informację, że mam za stary DirectX :o

No to zrobiłem upa DX. Launcher się zaktualizował do nowego launchera (z kitajskimi motywami właśnie), ale zaraz po tym się wysypuje, twierdząc, że brakuje pliku MSVCP100.dll , który znajduje się mimo wszytsko w folderze windows/system32 ale brak go było w folderze gry.
Mimo, że skopiowałem go do folderu gry - nie działa.
Googlowałem trochę. jedyne co znalazłem to zainstalować MS visual C++ , też nie pomogło. Nie tylko mi zresztą. Znowu jestem w kropce :x

BTW: Lapek nie jest gamingowy :D , w sume nie wiem czy AoC na nim pójdzie, ale, że byłem (byłem) w miejscu z bardzo szybkim łączem, to co mi szkodziło go ściągnać i zobaczyć. No i z rozpędu powstał ten temat. Teraz do łącza nie będę miał jakiś czas dostępu, to można się pogłowić czy w ogóle warto go ściągać. Głównie ze względu na grafikę. GF 540m , co mozecie o tym powiedzieć? Od kiedy skończyła się epoka kart z serii 9x00 jestem w tym kompletnie stracony.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]